Meesterkok Hans Snijders gaat met pensioen

Tags: chef

Meesterkok Hans Snijders gaat met pensioen

Op 1 januari 2020 gaat SVH Meesterkok Hans Snijders met pensioen.

In het jaar waarin hij 66 wordt, neemt Executive Chef Hans Snijders afscheid van Château Neercanne waar hij sinds 1980 de culinaire scepter zwaait. Gedurende 33 jaar handhaafde Snijders de Michelinster voor Restaurant Château Neercanne.

Meester van de sterren
In de afgelopen decennia vonden vele koks via zijn keuken hun weg naar de gastronomische top in Nederland en daarbuiten, denk hierbij aan chefs zoals Richard Ekkebus, Jef Schuur, Lars van Galen, René Brienen, Pascal Jalhay, Alex Clevers en Camiel Henning.  Snijders zegt: “Het is van belang voor ons vak om ook echt een leerbedrijf te zijn waar jonge koks zichzelf kunnen blijven ontwikkelen. Ik ben er trots op dat in de afgelopen jaren zoveel talenten op Neercanne gewerkt hebben.”
Camille Oostwegel sr. zegt: “Bijna 40 jaar heeft Hans Snijders zijn culinaire stempel op Château Neercanne gedrukt. Zijn uitzonderlijk vakmanschap en organisatietalent hebben in hoge mate bijgedragen aan de reputatie van ons terrassenkasteel.”

Eurotop hoogtepunt
De afgelopen tijd heeft Hans zijn team op Neercanne voorbereid op zijn afscheid. Chef de Cuisine van Restaurant Château Neercanne Gilbert von Berg zal daar de leiding blijven houden, evenals Raymond Remmen in Lunchrestaurant l’Auberge en Dave Beckers in de Banqueting. De carrière van Hans kent vele hoogtepunten, maar de Eurotops met alle staatshoofden van Europa die hij zowel in 1981 als in 1991 heeft mogen verzorgen steken er voor hem wel boven uit. Snijders: “Dit diner en deze lunch waren tenslotte ook het meest enerverende van mijn loopbaan, alhoewel iedere dag een finale is.”

Speciaal lunchmenu
Ter gelegenheid van zijn afscheid biedt de chef een speciaal 3-gangenlunchmenu aan met zijn klassiekers en favorieten. Tijdens de lunch is er ook de gelegenheid om Hans Snijders te ontmoeten en samen terug te blikken op alle herinneringen gedurende zijn prachtige loopbaan op Neercanne.  

Artikel delen