Michelin Gids België en Luxemburg 2020

Michelin Gids België en Luxemburg 2020

Onze zuiderburen hebben er één nieuw tweesterren- en zeven sterrestaurants bij. 

Het summum van de Belgische gastronomie, dat is en blijft de keuken van Peter Goossens. Hof van Cleve (in Kruishoutem) behoudt ook dit jaar zijn drie sterren. Dat staat te lezen in de Michelin Gids België en Luxemburg 2020. 

Twee sterren
Jan Tournier van Cuchara in Lommel wordt in deze editie 2020 onderscheiden met twee sterren. “Chef Tournier heeft zijn gerechten ontdaan van al het overbodige,” aldus Werner Loens, selectiedirecteur van de Michelin Gidsen in de Benelux. “Zijn creativiteit, speelsheid en technische beheersing wordt vandaag gebundeld in indrukwekkende creaties. Met de concentratie van enkele ingrediënten creëert hij een uitbundig verhaal. Eten bij chef Tournier is een boeiende wandeling doorheen een inventieve wereld van smaken.” 

Nieuwe sterren
In deze Michelin Gids België en Luxemburg 2020 worden zeven restaurants bekroond met een nieuwe ster. Bij L.E.S.S. in Brugge neemt de jonge Ruige Vermeire zijn gasten mee op een Aziatisch geïnspireerd avontuur. Het boeiende samenspel van wijn en spijs is het sterke punt bij Ogst in Hasselt, net als bij Sir Kwinten in Sint-Kwintens-Lennik. Brussel en Wallonië verwelkomen allebei één nieuwe ster. Kevin Lejeune van La Canne en Ville in Elsene verfijnt de keuken en zorgt voor persoonlijkheid met creatieve ingevingen en durf. Bij Le Gastronome in Paliseul worden klassiek en modern gebundeld.

168 Bib Gourmand
Gwendal Poullennec, internationale directeur van de Michelin Gidsen, is tevreden met deze editie 2020. “De selectie toont de rijkdom aan van de culinaire scènes in België en Luxemburg, die een brede waaier van keukentypes omvatten. Ze worden ook gekenmerkt door een hele generatie chefs die dankzij hun creativiteit en talent een delicaat evenwicht bereiken tussen respect voor het product en rijke smaken.” Deze 2020 editie beloont eveneens 168 Bib Gourmand restaurants (die in de gids aangeduid zijn met het symbool =), waarvan 20 nieuwkomers. Het keuzemenu onder de 39 euro, met gerechten waarin seizoengebonden producten de hoofdrol spelen, is de basis waar alle restaurants zich aan houden. 

Een volledig overzicht vind je hieronder. 

Artikel delen