Nederlands voert boventoon bij kaart Persijn

Tags: chef

Nederlands voert boventoon bij kaart Persijn

Persijn is een echte 'Dutch Eatery', dat wil zeggen: lokale ingrediënten worden daar verwerkt tot verrassende en verantwoorde gerechten. 

Ziltige oesters uit Zeeland, volzoete tomaten uit ’t Westland en verse kazen gemaakt met Nederlandse koe- of schapenmelk. Executive chef Alexander Brouwer van Persijn laat samen met zijn team  zien dat deze ingrediënten verrassend en innovatief kunnen zijn. 

Dutch cuisine
Als ambassadeur van de Dutch Cuisine (een beweging gestart door Luc Kusters van Bolenius*) biedt chef Alexander Brouwer een frisse kijk op onze eetcultuur. Waar men vroeger vooral baat had bij zware kost, eten we nu liever licht en gezond. De behoeftes van gasten veranderen en daarmee ook de Nederlandse keuken. Gasten willen weten waar het eten vandaan komt, duurzame keuzes maken en bijdragen aan de dag van morgen. Daarom kookt het team van Persijn volgens de pijlers van de Dutch Cuisine om al het moois van eigen bodem te eren. Als consulting chef bij Persijn waakt Kusters over deze waarden. Kusters en Brouwer creëren zo samen een toegankelijk menu met lokale en seizoensgebonden ingrediënten bereid met hedendaagse technieken.

Aangepast op seizoenen
Denk aan de signature tomaat gevuld met Groningse mozzarella en basilicum uit eigen kas, bovenop QO hotel. Of de Hollandse ceviche met harder, niet gegaard in limoen of citroen, maar in duindoornbessensap van de Nederlandse kust. De gerechten deinen mee met het seizoen. Zo zijn de groente altijd op hun best en krijgt de natuur de kans om zich te herstellen door bijvoorbeeld vissen in hun kuitperiode ongestoord te laten voortplanten. 

Oer-Hollands design
Prijswinnend Amsterdams designbureau TANK stelde voor Persijn een kleurenpalet samen geïnspireerd op Nederlandse graanvelden. Heldergroen, verschillende bruintinten en goud geven in combinatie met hout en leer een warm en vertrouwd gevoel. Terwijl de ronde vormen, betegelde vloeren en opvallende hanglampen het geheel op speelse manier doorbreken. De buurt, het Amstelkwartier, is volop in ontwikkeling en belooft in de komende jaren uit te groeien tot de duurzaamste wijk van Europa. 

Artikel delen