Onno Kokmeijer Gault&Millau Chef van het Jaar

Tags: chef

Onno Kokmeijer Gault&Millau Chef van het Jaar

Chef Onno Kokmeijer van restaurant Cuel Bleu** in Amsterdam is een van de meest toonaangevende culinaire persoonlijkheden van het jaar 2019 volgens restaurantgids Gault&Millau. Daarmee werd hij uitgeroepen tot Chef van het Jaar.

Vandaag zijn de 15 Gault&Millau awards uitgereikt aan de beste restaurants en culinaire persoonlijkheden voor het jaar 2019. De award voor Chef van het Jaar gaat naar Onno Kokmeijer van Ciel Bleu in Amsterdam. De jonge topchef van het jaar is Jim de Jong van Restaurant De Jong in Rotterdam. 

Chef van het jaar 2019
De inspecteurs waren zeer onder de indruk van Kokmeijer. "Hij behoort al vele jaren tot de absolute culinaire top en hij ontwikkelt zich nog steeds. Zijn zoektocht naar perfectie in product, balans en verdieping van zijn ambacht, in combinatie met de meest vernieuwende en verrassende smaken, drijft hem onophoudelijk voort. Maar natuurlijk draait alles nog altijd om de gerechten. Onze inspecteurs kwamen zonder uitzondering lyrisch terug, vol lof over de subtiliteit en originaliteit van de keuken van Ciel Bleu. De verbluffende presentaties en smaken doen het toch indrukwekkende uitzicht vanaf de 23e verdieping van het Okura vergeten."

Jonge Topchef van het jaar 2019
Voor jong talent De Jong ook niets dan lof. "Hij weet als geen ander welke kansen de moderne gastronomie biedt aan ingrediënten, technieken en smaken. Hij weet deze te grijpen met een geheel eigen stijl, gesteund door een uitmuntende beheersing van technieken en een breed palet aan smaken. Een avond bij restaurant De Jong betekent een avond culinair avontuur met jeugdige bravoure in de benadering en uitermate volwassen beheersing in de uitvoering, aldus de inspecteurs."

Artikel delen