Branchenieuws

Proef de Arabische keuken van Beautiful Mess

De oprichters van het bijzondere project A Beautiful Mess durven met hun pop-uprestaurant in de voormalige wasserette van de Amsterdamse Bijlmerbajes een risico te nemen. Niet voor niets won de stichting Refugee Company met dit project onlangs de award voor Best off the Grid tijdens de Entree Awards. Tijdens de Horecava krijgt A Beautiful Mess een eigen foodtruck om bezoekers kennis te laten maken met de Arabische keuken.

Het pop-uprestaurant wordt gerund door asielzoekers die wonen in het naastgelegen azc. De ondernemers werken daarnaast samen met 20 toonaangevende horecaondernemers. Het initiatief draagt hiermee bij aan de ontwikkeling van een kwetsbare groep in de samenleving en biedt deze een kans hun leven hier weer op te bouwen.

Foodfestivals
Het project is een groot succes. De asielzoekers krijgen zelfs verzoeken om door heel Nederland bij diverse foodfestivals te komen koken. Echter hebben ze daar de middelen niet voor, daarom geeft de Horecava ze een steuntje in de rug. Tijdens de beurs krijgt A Beautiful Mess een eigen foodtruck, gerealiseerd door The Food Truck Company. Daar koken ze Arabische gerechten en informeren ze bezoekers over hun project en de crowdfundingcampagne. Doel is om doormiddel van crowdfunding aandacht te vragen voor het initiatief om uiteindelijk een eigen, ingerichte foodtruck te ontwikkelen voor A Beautiful Mess.

Kans
Beursmanager Luuk Scholte: “Wij vinden A Beautiful Mess een bijzonder initiatief waarbij nieuwe Nederlanders de kans krijgen zich thuis te voelen in ons land en een bestaan op te bouwen. Toen wij hoorden dat zij vele verzoeken krijgen van o.a. foodfestivals uit het hele land om daar de Arabische keuken te introduceren hebben wij besloten hen hiermee een handje te helpen. Horecava brengt tenslotte de hele foodservice sector samen en is daarnaast DE plaats waar ook dit soort initiatieven thuis horen. We hopen A beautiful Mess hiermee een vliegende start te kunnen geven voor het nieuwe jaar.”

Reacties

Reactie toevoegen