Branchenieuws
Foto Instagram Joris Bijdendijk

Update: beste kok ter wereld komt naar RIJKS*

Mirazur is onlangs verkozen tot het beste restaurant van de wereld in The World's 50 Best Restaurants. En de chef van dat restaurant, Maura Colagreco, komt 27 september naar Nederland.

Samen met Joris Bijdendijk zal Maura Colagreco in RIJKS* een four hands menu te bereiden. Het evenement duurt slechts één dag. 

Mauro Colagreco
De Italiaans-Argentijnse Mauro Colagreco werkte samen met grootheden als Bernard Loiseau, Alain Ducasse en Alain Passard en deed ervaring op in de keukens van onder andere Arpège en Hotel Plaza Athénée. Op 29-jarige leeftijd opende hij restaurant Mirazur, waarvoor hij na één jaar al beloond werd met een Michelinster. Dit jaar krijgt hij een derde ster én werd met Mirazur het beste restaurant ter wereld. Colagreco is de dertigste en laatste chef die Bijdendijk uitnodigt. Eerder al waren onder andere Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk) en André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan) te gast. Vijf jaar na opening is het tijd voor wat anders.

Driesterrenchef Mauro Colagreco van Mirazur verzorgt vrijdag 27 september in nauwe samenwerking met Joris Bijdendijk een four hands-menu dat beschikbaar is als lunch en als diner. Helaas was het na de bekendmaking vrij snel volgeboekt. 

Reacties

Reactie toevoegen