[Video] René Brienen van Brienen aan de Maas*
Branchenieuws

[Video] René Brienen van Brienen aan de Maas*

Bon Chef! is een 5-delige videoserie van Big Green Egg met sterrenchefs in de hoofdrol. Bekijk hier de tweede aflevering met René Brienen van Brienen aan de Maas*. 

Big Green Egg staat voor kwaliteit en wil de next generation chefs inspireren met mooie streek- en seizoensproducten en verschillende technieken, om hun eigen signature te kunnen ontwikkelen. Terug naar de ambacht! Daarom werd kennis en kracht gebundeld met die van Nederlandse sterrenchefs en ontstond: Bon Chef! Een YouTube serie waarin Big Green Egg’s Executive Chef én SVH Meesterkok Michel Lambermon verschillende sterrenchefs opzoekt om te laten zien dat het vak een ambacht is dat niet verloren mag gaan.

Aflevering 3 van Bon Chef!
In aflevering 3 van Bon Chef! reizen we af naar Limburg waar chef René Brienen aan de slag gaat met Limburgs Kloostervarken. En dat gaat niet op een standaard manier! Er is een oud-Hollands recept opgegraven. De varkenspoot gaat enkele dagen in een kist met hooi en warme kruiken, waarna hij op de Big Green Egg op hooi gerookt wordt. Dit speciale stuk vlees wordt uiteindelijk verwerkt in een prachtig gerecht. Of zoals René Brienen zelf zou zeggen, ‘smerig lekker’!

 

 

 

Gerelateerd nieuws

Erik van Loo
woensdag 16 oktober 2019

Reacties

Reactie toevoegen