[Foto's] Pizza Pasta in Wijchen

[Foto's] Pizza Pasta in Wijchen

In Wijchen opende onlangs het fastcasualrestaurant Pizza Pasta. Horecaondernemer Bas Hoebink, die eerder in Nijmegen restaurants De Meesterproef, De Firma en The Black Fox opende, keert samen met gastheer en beste vriend Pieter Burgers terug naar hun woonplaats. 

"We willen de beste ambachtelijke pizza’s en pasta’s maken van Wijchen. Dat doen we door de gehele productie in eigen beheer te houden", vertelt Bas Hoebink. "Voor zowel de pizza’s en pasta’s, als de diverse antipasti en salades, maken we enkel gebruik van dagverse producten. In het restaurant wordt de passie voor horeca, Italië en het ambacht samengevoegd tot de heerlijkste Italiaanse gerechten. Uiteraard mag ook een mooie wijnkaart niet ontbreken. De wijnen die bij het restaurant worden geserveerd zijn speciaal geselecteerd bij de beste Italiaanse wijnboeren. Kortom: Pizza Pasta staat voor het goede leven."

De locatie bij uitstek
Pizza Pasta moet volgens Bas Hoebink en Pieter Burgers dé plek worden waar men afspreekt met vrienden en familie om te dineren en te lunchen. De Markt in Wijchen is wat dat betreft de locatie bij uitstek. Het pand waar het restaurant is gevestigd is compleet verbouwd en biedt nu plaats voor ruim 80 gasten. Op het terras, waar de hele dag van de zon genoten kan worden, kunnen nog eens 50 gasten plaatsnemen. 

Succesvolle crowdfunding campagne
Het bedrag dat nodig was om Pizza Pasta te financieren is middels een succesvolle crowdfunding campagne opgehaald. Veel Wijchenaren misten de aanwezigheid van een goed Italiaans restaurant in hun geliefde dorp en waren dan ook meer dan bereid om de plannen voor Pizza Pasta te ondersteunen. Na een proefperiode van anderhalve week, waar investeerders konden genieten van de gerechten, gastvrijheid en ambiance, opende het restaurant op 14 februari de deuren voor publiek. 

Artikel delen