Recensie Parool reden sluiting Bijvangst?

Recensie Parool reden sluiting Bijvangst?

Restaurant Bijvangst aan de Linneausstraat in Amsterdam is gesloten. Gisteren gaven de ondernemers op hun Facebook-pagina aan dat de review van Hiske Versprille van Het Parool, die het restaurant een 4 gaf, daar een van de oorzaken van is. Inmiddels laten ze via een herschreven post weten dat het aan een turbulente start met veel ups en downs ligt.

Op de Facebook-pagina van Bijvangst staat nu: "Beste Bijvangst volgers, misschien hebben jullie het al gezien, maar vislokaal Bijvangst is gesloten. Na een turbulente start met veel UPS and downs, hebben we er alles aan gedaan om de weg naar boven te vinden. Helaas hebben we daar te kort tijd voor gehad."

Geloof
"Ons geloof in het idee achter Bijvangst is onverminderd groot gebleven. De komende tijd gaan we gebruiken om wat er allemaal gebeurd is, rustig op een rijtje te zetten. Of en hoe we het idee nogmaals in de wereld gaan zetten, weten we nog niet, maar jullie zullen de eerste zijn die het horen mocht dat wel gebeuren. We willen jullie ontzettend bedanken voor alle leuke, interessante, positieve reacties. Tot snel, team Bijvangst."

Recensie Het Parool
Eerder stond er: "Beste Bijvangst volgers, misschien hebben jullie het al gezien, maar vislokaal Bijvangst is gesloten. Na de recensie in het Parool hebben we er alles aan gedaan om het tij te keren, maar dat is helaas onvoldoende gelukt. Ons geloof in het idee achter Bijvangst is onverminderd groot gebleven."

Op een rijtje zetten
"De komende tijd gaan we gebruiken om wat er allemaal gebeurd is, rustig op een rijtje te zetten. Of en hoe we het idee nogmaals in de wereld gaan zetten, weten we nog niet, maar jullie zullen de eerste zijn die het horen mocht dat wel gebeuren. We willen jullie ontzettend bedanken voor alle leuke, interessante, positieve reacties. Tot snel, team Bijvangst"

Boosdoener
Of de recensie van Hiske Versprille de boosdoener is, is dus niet geheel duidelijk. Volgens Versprille is het idee achter het restaurant mooi, maar de uitvoering 'bezopen'. Ze noemt het eten 'lui' en 'ongeïnspireerd' en het personeel 'lief, jong en slecht ingevoerd'. Ook schrijft ze dat de chef een 'piepjonge serveerster laat opdraaien voor zijn fouten'.

Reacties Facebook
Entree postte dit bericht op Facebook en ook daar werd volop gereageerd. "Zal het echt alleen om die ene recensie gaan? Als dat zo is moeten we dit soort recensies verbieden en uitbannen. Het is altijd een momentopname en daar wordt door mensen als Hiske geen rekening mee gehouden. Zij gaan een restaurant binnen om te kijken wat er allemaal mis is", aldus een reactie. En: "Ik heb dit in tijden van “van dam” ook wel eens gehoord en zelf ervaren.., slechte recensie waarna er veel mensen weg blijven.., zeker bij beginnende ondernemers erg lastig te boven komen." Lees er hier meer. 

Hele review lezen
Lees de hele review uit Het Parool hier.

Wekelijks op de hoogte blijven van het nieuws uit de branche? Schrijf u dan nu hier in voor de nieuwsbrief!

Artikel delen