Voorbereidingen Future Talents in volle gang

Voorbereidingen Future Talents in volle gang

De spanning in het Miele Experience Center in Vianen stijgt: vandaag is de finale van Future Talent, de jaarlijkse vakwedstrijd voor gastronomisch- en gastvrijheidstalent.​ De hele dag strijden negen Nederlandse teams voor de witte brigade en tien voor de zwarte (zie onder dit bericht). Bovendien zijn er meerdere internationale teams die meedoen aan de wedstrijd om de mooie titel. Daarmee gaanvandaag in totaal zestien witte en zestien zwarte brigades de strijd aan.

Juryvoorzitter bij de witte brigades is chef Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest*** in Vaassen. Andere juryleden zijn Onno Kokmeijer, Francois Geurds, Erik van Loo en Dick Middelweerd. Bij de jury die over zwarte brigades gaat staat Petro Kools van Restaurant Da Vinci** in Maasbracht aan het hoofd. Andere juryleden zijn Milo Berlijn, Petro Kools, Cindy Borger, Nadine Mögling en Joey de Kruijff. De kooktalenten gaan in 2018 op basis van een black box met elkaar de strijd aan. De talenten van de zwarte brigades worden uitgedaagd op het gebied van gastvrijheid, presentatievaardigheden, vak- en productkennis, en wijn-spijscombinatie.

Internationaal
Bijzonder aan de competitie is, is dat er ook internationale teams meedoen. In 2017 deden al enkele internationale teams mee. Door de strijd aan te gaan op Europees niveau wil de stichting er voor zorgen dat de wedstrijd een nog interessantere en leerzamere ervaring oplevert voor de deelnemers van de witte en zwarte brigades. Klik hier voor alle deelnemende scholen en bijbehorende talenten.

Stimuleren
Future Talents is een initiatief van Koppert Cress, Miele, Food Inspiration (verenigd in de Stichting Talent van de Toekomst Bokaal) en twintigtal kwaliteitsleveranciers uit de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie worden gewaarborgd. Future Talents is een wedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd en vindt dit jaar voor de achtste keer plaats.

Potentiële talenten
De Stichting Talent van de Toekomstbokaal stelt zich ten doel om potentiele talenten in de gastronomie een platform te beiden waarop zij met hun gelijken kunnen wedijveren om de titel Future Talents.

Nederlandse finalisten witte brigade:
Albeda College Rotterdam
Albeda College Maassluis
Cas Spijkers Academie / Cingel College
Cas Spijkers Academie / ROC Nijmegen
De Rooi Pannen Eindhoven
De Rooi Pannen Tilburg
Deltion College
ROC De Leijgraaf
Sterklas Amsterdam

Nederlandse finalisten zwarte brigade:
Albeda College Rotterdam
Albeda College Maassluis
Cas Spijkers Academie / Cingel College
ROC Nijmegen
Cas Spijkers Academie Twente
Rooi Pannen Tilburg
Deltion College
Landstede
Sterklas Amsterdam
MBO Amersfoort

Meer info? Klik dan hier.

 

Artikel delen