Veel animo wedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

Tags: chef

Veel animo wedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 van Chaîne des Rôtisseurs vindt plaats op 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Aan de wedstrijd nemen zes jonge koks van gerenommeerde restaurants deel. De winnaar plaatst zich namens Nederland voor de internationale wedstrijd in Canada later dit jaar.

De Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition is een jaarlijkse kookwedstrijd voor jonge koks om hun culinaire vaardigheden in een concurrerende omgeving met hun leeftijdgenoten te tonen.

De deelnemers dit jaar zijn:
Ralph Benneker van Landhuishotel De Bloemenbeek (De Lutte)
Jelle Horst van La Provence (Driebergen)
Kevin van de Poppe van Hotel Landgoed Het Roode Koper (Leuvenum)
Dave Staal van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven (Delden)
Gertjan Tempert van De Nederlanden (Vreeland)
Sander de Vette van De Mandemaaker (Spakenburg)

Black box
Elke deelnemer krijgt een identieke black box waarmee met de ingrediënten een driegangenmenu (voor-, hoofd- en nagerecht) moet worden gemaakt voor vier personen. De wedstrijd en prijsuitreiking vindt plaats bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. De wedstrijd is overdag en de prijsuitreiking is tijdens het avonddiner. De winnaar van de kookwedstrijd vertegenwoordigt Nederland tijdens de internationale wedstrijd in het Canadese Calgary in het najaar. Het is de derde keer dat de nationale wedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs wordt gehouden. In 2017 won Michel Oude Booijink (Landhuishotel De Bloemenbeek) en vorig jaar ging de titel naar Rick Stehr (Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven). Michel Oude Booijink werd tijdens de internationale competitie, die sinds 1977 jaarlijks wordt gehouden, zelfs tweede van de wereld.

 

Artikel delen