Size matters: de extreem grote horecazaak is terug van weggeweest

Size matters horeca zaken

Size matters: de extreem grote horecazaak is terug van weggeweest

De extreem grote horecazaak is terug van weggeweest. Het is een van de oplossingen om rendabel te kunnen opereren in economisch lastige tijden.

Tekst: Gijsbregt Brouwer
Foto: Chartier Grands boulevards

Voor het eerst in vijftien jaar sluiten er in Nederland meer horecazaken dan er opengaan. Dit komt grotendeels doordat het financieel steeds lastiger wordt om een rendabele zaak te draaien. Een klassieke manier om je als ondernemer te weren in een lastige economische situatie is opschaling.

Zo ontstond in de negentiende eeuw ook de Parijse horecaformule ‘bouillon’: voor Nederlandse begrippen waren dit extreem grote restaurants, met tot wel 500 couverts. Er bleek toen (eveneens) behoefte aan betaalbare horeca voor de massa. De klassieke bistro’s, brasseries en restaurants in de Franse hoofdstad waren te duur. 

Meer lezen?

Wil je meer lezen over Size matters: de extreem grote horecazaak is terug van weggeweest? Abonneer je dan op Entree Magazine Digitaal en lees al onze exclusieve artikelen!

Kies een abonnement

Artikel delen