3WO opent drie nieuwe zaken in Amsterdam, Utrecht en Leiden

Openingsbeeld Le French Café in Amsterdam

3WO opent drie nieuwe zaken in Amsterdam, Utrecht en Leiden

De 3WO-trein dendert door! Na 29 horecazaken, opent de horecagroep weer drie nieuwe zaken in Amsterdam, Utrecht en Leiden. De restaurants komen op unieke locaties en voegen écht waarde toe aan de buurt. "Dat is de manier waarop wij succesvol opereren."

Tekst: Madelief de Weerd
Openingsbeeld: Le French Café in Amsterdam

1. Het Badhuis in Amsterdam - Q1 2024

De eerste zaak die naar verwachting Q1 2024 (eind februari) opent, is Het Badhuis aan het Javaplein in Amsterdam. Dit doet horecagroep 3WO samen met Marek Dirksen (eigenaar van Bar Bukowski en Bar Basquiat in Amsterdam) of beter gezegd: "Marek ontwikkelt de zaak met ons. Wij doen met hem mee in plaats van hij met 3WO", vertelt een van de 3WO-eigenaren Riad Farhat. Het Badhuis is een unieke plek (met groot zonnig terras!) die voorheen in handen was van Brouwerij Oedipus. Het wordt een café-restobar voor de buurt die van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat open is.

'Dit is wat Amsterdammers leuk vinden'
Je komt binnen in het hart van het pand met rechts een bar en links een restaurant.  "Hierdoor kun je de borrel en het diner gescheiden houden. Nog een pluspunt: we hebben geen directe buren, waardoor we een toffe maandprogrammering gaan voeren met dj's, livemuziek en culturele activiteiten." Volgens Farhat wordt Het Badhuis een nieuwe uitgaansgelegenheid in Amsterdam. "Als je wilt blijf je de hele dag hangen en eindig je met een dansje in het café."

2. Le French Café en Le Comptoir in Utrecht - Q1 2024 

Na twee succesvolle Le French Café-locaties in Amsterdam vonden de 3 Wijzen uit Oost het tijd dat ook Utrecht kennismaakt met hun Franse brasserie. Aan de Voorstraat opent Le French Café met een Le French Café La Brasserie en een Le French Café Le Comptoir. "De brasserie wordt hetzelfde als die in Amsterdam: stoer met een modern-Franse kaart. Het naastgelegen Le Comptoir wordt een klassieker met een family style-kaart. Je kiest dan uit tussengerechten die je met je tafelgezelschap deelt." De twee concepten komen naast elkaar te staan en zijn volgens 3WO goed voor de verrijking van het Utrechtse horeca-aanbod. "Voor ons is deze brand extension leuk, want we verrijken het merk Le French Café met een nieuw concept." De zaken openen ze samen met hun compagnon Dennis Kruijf.

Le_French_Cafe_Amsterdam_Gerechten
Gerechten van Le French Café in Amsterdam

3. Nieuwe zaak in het Koetshuis in Leiden - Voorjaar 2024

De naam blijft nog even een mysterie, maar er staat ook een nieuwe opening in Leiden op de planning. En wel in een heel bijzonder pand, namelijk het Koetshuis aan de voet van de Burcht. De burcht heeft een belangrijke historische waarde voor Leiden en is een unieke plek. Farhat: "We zijn momenteel druk bezig met de conceptontwikkeling voor deze locatie. We kunnen alvast vertellen dat het gaat om een horecazaak die open is voor ontbijt, lunch en diner. Daarnaast willen we ook een borrelfunctie hebben en de mogelijkheid bieden om een gedeelte van de locatie af te huren voor feesten, partijen en bruiloften. Het belangrijkste is dat we toegankelijk worden als dag- en avondzaak. We openen naar verwachting in het voorjaar van 2024 en zijn momenteel druk bezig om een lokale operationeel partner en personeel hiervoor te zoeken." 

Artikel delen