5x nieuwe restaurants in Haarlem 2023

Nieuwe restaurants in Haarlem

5x nieuwe restaurants in Haarlem 2023

Elke dag openen er allerlei nieuwe veelbelovende horecazaken. Dit keer lichten we de nieuwe restaurants uit in Haarlem. Van een restaurant in de voormalige Koepelgevangenis tot een wijnbar met 84 wijnsoorten: deze 5 zaken zijn een bezoek waard!

1. Menu Corridor

Voor een eetervaring op een unieke plek ben je bij Menu Corridor aan het juiste adres. De zaak zit namelijk gevestigd in het voormalig administratiegebouw van de Koepelgevangenis. Vroeger werden hier gevangenen, bezoekers en advocaten ontvangen. Nu is de plek omgetoverd tot een moderne horecazaak. Op het seizoensgebonden menu staan mediterrane klassiekers als cavolo nero, knol wellington en pommes pavé. Ondernemers zijn Robin Veenstra, Maarten Donkers en Hans Schlüter.


2. Dané

Aan de Riviervismarkt vind je restaurant Dané van ondernemers Tommy Nelissen en Laurien Davids. Het stel deed veel horeca-ervaring op bij Restaurant Hout en Brick (Haarlem) en Cheval Blanc* (Heemstede). Na meer dan vijftien jaar horeca-ervaring opende het stel in november 2022 het eigen restaurant Dané. Het interieur kreeg een casual chique uitstraling en gasten laten zich verrassen door een chef’s menu.


3. TOAST

Wie zoekt naar de ultieme brunch-hotspot kan terecht bij TOAST aan de Kleine Houtstraat van Sabine van der Voort en Wouter Stevenhaagen. Gasten kunnen hier uitgebreid ontbijten, lunchen, werken en van de zon genieten op het terras of in de binnentuin. Van toast met gerookte zalm en smashed avocado tot hippe açai bowls: de uitgebreide menukaart heeft genoeg lekkers. Op zondagen kun je hier ook terecht voor een bottomless brunch, waarbij je onbeperkt (!) mimosa’s bestelt.


4. Le Petit Café

Le Petit Café is gevestigd aan de Gedempte Oude Gracht en heeft de looks van een stijlvolle Franse bistro. Het interieur is authentiek en de thonet-stoelen, oude deuren en een bar die uit een oud laboratorium komt, maken de zaak helemaal af. Boekenliefhebbers opgelet: het restaurant zit aan de boekenwinkel De Vries Van Stockum vast. Als deze open is, lopen gasten zo van het café naar de boekhandel. Ondernemers zijn Tim Immers en Koen Schippers (van Hangar in Amsterdam-Noord en -Oost), Melanie Kook (oud-eventmanager Hangar) en Jeltje de Vries (eigenaar De Vries Van Stockum).


5. The Harlem Social Club

Dé nieuwe wijnbar van Haarlem is The Harlem Social Club van Roger Langhout. Deze nieuwe parel is gevestigd aan de Gedempte Oude Gracht. Gasten krijgen bij binnenkomst een kaart waar ze een saldo op zetten. Met de kaart kun je binnen wijn halen en kies je uit 84 wijnsoorten én de gewenste hoeveelheid. Of dit nu een slok, half glas of vol glas is: bij The Harlem Social Club kan het allemaal. Ideaal voor als je nieuwe wijnen wil uitproberen.

Artikel delen