Badhuis in Amsterdam: nieuwe all day horecazaak van 3WO, Marek Dirkse en Arne de Wit

Badhuis in Amsterdam

Badhuis in Amsterdam: nieuwe all day horecazaak van 3WO, Marek Dirkse en Arne de Wit

Horecagroep 3WO opende onlangs met Marek Dirkse en Arne de Wit een nieuwe horecazaak op het Javaplein in Amsterdam: Badhuis. Casper Reinders werd aangetrokken voor het design. Het Badhuis heeft een rijke geschiedenis en een belangrijke buurtfunctie gehad. Met respect is er nieuw leven gegeven aan de locatie, dat nu een all day café, restobar, dansplek en (sociaal culturele) eventlocatie is.

Restobar

Alhoewel het pand ooit in het leven geroepen werd om buurtbewoners te voorzien van wasgelegenheden, was het vooral een belangrijke ontmoetingsplek. Dat is precies wat nieuwe eigenaren Marek Dirkse en Arne de Wit hun buren terug willen geven: een plek voor de buurt, waar altijd iets te beleven is. Bijkletsen aan de bar, flexwerken in het café of lunchen en dineren in het restaurant. En het ruime terras van Badhuis is de hele dag door zonnig en biedt voor iedereen plek om te tafelen.

Gedurende de dag fungeert Badhuis als café, waar de ochtend begint met een goed ontbijt en vers kop koffie. Voor lunch is er een uitgebreide keuze: van Nduja brioche en zuurdesembrood (van Bakkerij Kometenbrood) met gegrilde aubergine tot gezonde vegetarische salades met hummus en gegrilde groenten.

*Tekst gaat verder onder de foto

Ontbijt-Badhuis-Amsterdam
Ontbijt van Badhuis in Amsterdam

Restaurant en bar

Naarmate de dag vordert wordt de ruimte opgesplitst in een restaurant en een bar. In het restaurant kunnen gasten genieten van een wereldse keuken – van zuurdesem flatbreads uit de steenoven tot wijting met krabjus en kokkels als hoofdgerecht. Wat opvalt op de kaart zijn de halal gerechten: de kippenlevermousse, double smash cheeseburger en boerderijkip suprême.

“We vinden het belangrijk dat er voor iedereen een passend gerecht op de kaart staat.”, aldus de eigenaar Marek. In het bargedeelte worden verfijnde bites en gerechtjes geserveerd voor bij de borrel, tot laat in de avond.

*Tekst gaat verder onder de foto's

Eten-Drinken-Badhuis-Amsterdam
Eten en drinken van Badhuis in Amsterdam

Culturele eventlocatie

Behalve een café, resto en bar is Badhuis een diverse en culturele plek voor jong en oud, waar events en exposities plaatsvinden. Zo kunnen gasten zich verwonderen aan fotografiewerken van lokale talenten, meedoen aan de maandelijkse disco bingo en dansen in het weekend op verschillende genres van diverse DJ’s.

Ook kunnen elke week buurtkinderen worden geholpen met hun huiswerk en ouderen samenkomen voor een middag spellen spelen. Daarnaast wordt er in de privéruimte iedere dinsdag en woensdag een Omakase diner georganiseerd door het populaire ‘Sushi Noord’.

*Tekst gaat verder onder de foto's

DJ-Bar-Badhuis-Amsterdam
DJ en bar in Badhuis in Amsterdam

Interieur en exterieur

Het interieurdesign is van de hand van ontwerper Casper Reinders. Diverse originele elementen zoals de kenmerkende badtegeltjes en de opvallende ramen maken uiteraard deel uit van het monumentale pand. Dit in combinatie met rieten stoelen, vintage lampen en industriële details maakt het een eclectisch geheel.

Bar-Badhuis-Amsterdam Interieur-Badhuis-Amsterdam
Artikel delen