Aan de Goudsesingel in Rotterdam opende onlangs Bar Bocht haar deuren. De nieuwe horecazaak is opgezet door het team achter Restaurant Rotonde: Birk Heijkants, Jord Coree en Roy Lammers. Met Bar Bocht zetten de ondernemers hun duurzame visie voort in een toegankelijke, laagdrempelige setting.
Foto's: Ruth Nije Bijvank
Gasten kunnen bij Bar Bocht terecht voor koffie in de ochtend, een lunch in de middag en ’s avonds voor natuurwijn, cocktails of lokaal gebrouwen bier. De keuken serveert in de avonduren naast snacks ook een wisselende barhap: een plantaardige maaltijd met brood en salade.
De ingrediënten komen rechtstreeks van boeren uit de regio. Sinds kort werkt het team samen met wildplukster Saskia, die wekelijks verse oogst meebrengt voor gebruik in de keuken en huisgemaakte frisdranken en cocktails.
*De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Bar Bocht fungeert niet uitsluitend als plek om te eten en te drinken. Binnenkort worden er diverse evenementen georganiseerd, zoals pubquizzen en spelletjesavonden, live muziek, speeddates en verdiepende gesprekken over duurzaamheid en cultuur.
Of zoals Lammers het samenvat: “Je kunt gewoon beginnen met een espresso of een glas wijn, maar voor je het weet zit je in een gesprek, een spel of een goed debat, en blijf je plakken voor en dansje en de laatste ronde.”
Hij beschrijft de sfeer van Bar Bocht als los en uitnodigend. "De uitstraling van de zaak is echt een weerspiegeling van ons team. Van de vloer tot de tegels en het houten plafond, alles is eigenhandig gebouwd", vertelt Lammers.