Bar Glasz in Rotterdam geopend: vis eten aan de jachthaven

Bar Glasz in Rotterdam

Bar Glasz in Rotterdam geopend: vis eten aan de jachthaven

Na Bar Bù en River Bar hebben Robin Bravenboer, Merijn Sips en Christiaan Bergers samen een derde restaurant geopend: Bar Glasz in Rotterdam, aan de jachthaven in de wijk Hillegersberg. Opvallend zijn de grote ronde bar aan de open keuken, het open vuur waarop wordt gekookt en het grote terras aan de haven.

Foto's: Sophia van den Hoek

 

Modern-Frans met Bretonse invloeden

Het menu van Bar Glasz is modern Frans, met invloeden uit Bretagne. Glasz serveert veel vis, schaal- en schelpdieren en bereidt de gerechten veelal op open vuur. Iedere tafel in het restaurant kijkt uit op de open keuken en de hoek met open vuur.

De kaart is opgebouwd uit bites, en warme en koude gerechten en stapt af van het traditionele voor- en hoofdgerecht. Populaire bites zijn onder andere de crostini met kaviaar en boter en de jambon noir. De kaart bevat verder onder andere zeebaars, langoustine en octopus, maar gasten kunnen ook kiezen voor een plateau fruits de mer en verschillende soorten oesters. Ook op de kaart: gekonfijte artisjok met vijgen, gerookte amandelen, druiven en camembertsaus of bloemkool met zomertruffel en pompoen.

Glasz biedt gasten een uitgebreide wijnkaart die zich richt op Franse klassiekers uit onder andere Bourgogne, Loire en Provence. De selectie sluit aan bij de moderne Franse keuken.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Glasz Rotterdam Gerecht Tomaat met honing Glasz Rotterdam Gerecht

Bergse Voorplas

Gelegen aan het water meren gasten gemakkelijk aan en genieten op het terras van uitzicht over de Bergse Voorplas. Binnen nemen gasten plaats aan een ronde bar aan de grote open keuken waar ze kunnen meekijken hoe hun gerecht wordt bereid op het open vuur.

Het interieur, gedaan door de familie van Bergers, is modern en huiselijk en bevat veel lichte kleuren. Veel van het meubilair komt uit Italië. Het geheel is afgewerkt met bijpassende details zoals visnetten en touwen. 

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Glasz Rotterdam Open Keuken & Bar Glasz Rotterdam Interieur


Horecaondernemer van het Jaar

Robin Bravenboer werd afgelopen editie van de Entree Awards uitgeroepen tot Horecaondernemer van het Jaar 2024. Hij heeft in Barcelona zes restaurants met veel live-entertainment en in Rotterdam nu negen. Zijn event in Ahoy met Jeroen van der Boom, The Pianoman, trok eind 2024 twee keer zesduizend bezoekers, uitverkocht, en de volgende shows staan al gepland. Bravenboer werd bekend met de opening van de Baja Beach Club in Rotterdam, in de jaren '90.

Over de samenwerking met Merijn Sips en Christiaan Bergers, met wie hij nu drie restaurants heeft, zegt hij: "Zij werkten al jaren bij mij en hadden de ambitie om zelf te ondernemen, maar wel met de zekerheid van een strak georganiseerde backoffice. Zij staan op de vloer en zorgen voor betrokken teams.”

Robin-Bravenboer-Merijn-Sips-Christiaan-Bergers
Merijn Sips, Christiaan Bergers en Robin Bravenboer
Bas-Glasz Bas-Glasz2
Artikel delen