Op woensdag 30 april opent BAUT een nieuwe pop-up locatie in Amsterdam onder de naam BAUT Del Sol. Het tijdelijke restaurant is gevestigd aan de haven van Nautix Marina op Zeeburgereiland (Zuiderzeeweg 6H) en blijft geopend tot en met 30 september 2025.
BAUT Del Sol biedt een mediterraan geïnspireerde eetervaring met een ruim terras aan het water. De locatie is ingericht met invloeden uit de Balearen, wat onder andere tot uiting komt in het menu en de sfeer. Zo bestel je hier kannen sangria en staat de menukaart vol tapas en gerechten uit de "buitenkeuken". Van Tarbotine met ajilimojili tot Chuleton met chimichurri: je bestelt het menu de hele dag door, aangevuld met enkele lunchspecials.
Culinair founder van BAUT, Michiel van der Eerde, woont met zijn gezin deels op Ibiza en deels in Amsterdam. Van der Eerde komt echter al zijn hele leven op het eiland. Zijn opa had hier een huis en tijdens alle vakanties kwam de familie hier bij elkaar. Hierdoor kent Van der Eerde de smaken en sferen van het eiland door en door. Op het eiland kookt hij veel buiten, vaak op de barbecue en met ingrediënten uit zijn eigen moestuin. Die zonovergoten sfeer en zijn favoriete smaken neemt hij deze zomer mee naar het Zeeburgereiland.