Bartender Eric van Beek opent cocktailbar Shakerato in Amsterdam

Eric van Beek

Bartender Eric van Beek opent cocktailbar Shakerato in Amsterdam

De bekende bartender Eric van Beek opent in mei dit jaar Shakerato in Amsterdam. Dit doet hij samen met Marcos di Battista, Joseph Kuri en Rodrigo Urraca. Het wordt een all-day-zaak met een aperitivo-concept overdag en 's avonds een meer Latijns-Amerikaanse vibe. "We willen de aperitivo-cultuur in Nederland introduceren."

Hij kreeg de titel van beste bartender ter wereld in 2018 en zijn speakeasybar Handshake in Mexico staat op nummer 3 (!) in The World's 50 Best Bars lijst. Eric van Beek is een gevestigde naam in de cocktailwereld en brengt zijn drankkunsten binnenkort naar de plek waar hij is geboren en getogen: Amsterdam. In mei dit jaar opent hij cocktailbar Shakerato op de Stadhouderskade. Dit gaat hij samen doen met Marcos di Battista, Joseph Kuri en Rodrigo Urraca. General manager wordt Dario Zeilmaker. 

All-day-concept

Shakerato wordt een all-day-bar met overdag een aperitivo-concept en 's avonds een Latijns-Amerikaanse sfeer. Een unieke zaak die volgens Van Beek nog niet bestaat in Nederland. "We willen de aperitivo-cultuur introduceren in Nederland en cocktails eerder op de dag toegankelijker maken", vertelt hij. De naam van de nieuwe bar is geïnspireerd op de espresso met suiker die Italianen veelal 's ochtends drinken en shakerato noemen. De koffie wordt 's avonds in de bar verruild voor een campari shakerato. Een Italiaanse alcoholische drank met campari. "In de avond is er dus meer een alcoholisch concept en serveren we Latin dranken. Dat is hoe je ons kent en waar we vandaan komen." 

'We willen cocktails overdag toegankelijker maken'

Keuken

De zaak is 200 m2 met ongeveer 60 tot 70 zitplaatsen en krijgt een art deco-design. De bar krijgt ook een keuken, waaruit gerechten met Latijns-Amerikaanse invloeden geserveerd zullen worden. Het menu moet nog uitgewerkt worden, maar zal een goede toevoeging zijn op de drankenkaart, laat Van Beek weten.

Artikel delen