Beste restaurants Nijmegen: 11 topzaken volgens Michelin & Gault&Millau

Collage van foto's van de beste restaurants in Nijmegen

Beste restaurants Nijmegen: 11 topzaken volgens Michelin & Gault&Millau

Of je nu op zoek bent naar fine dining met een Michelinster of juist naar een warme bistro: in Nijmegen vind je een rijk aanbod aan horecagelegenheden. Deze 11 restaurants bevatten minimaal een vermelding in de Michelingids, een Bib Gourmand óf een score van 12 of meer punten bij Gault&Millau.

1. De Nieuwe Winkel**

2 Michelinsterren en 17,5 pt Gault&Millau

Bij De Nieuwe Winkel wordt volledig plantaardig gekookt. Zowel nationaal bekende planten, als planten uit China, Japan of Siberië worden gebruikt in het menu. Niet alleen de gerechten bewegen mee met de natuur, maar ook de menukaart. Deze wisselt drie keer per jaar, elk met een ander seizoen. De keuken staat onder leiding van eigenaar Emile van der Staak. Je vindt De Nieuwe Winkel op het Gebroeders van Limburgplein.

De-Nieuwe-Winkel

2. Flores

Groene Michelinster en 14 pt G&M

Van Bistro naar uitdagend groenterestaurant: de keuken van Flores is eigentijds en toekomstgericht met de focus op het welzijn van mens, dier en natuur. De ingrediënten komen zoal uit regeneratieve tuinen en voedselbossen rondom Nijmegen en het vlees is afkomstig van gepensioneerde melkkoeien. Ook staat er Koji Kult op de menukaart, de eigen plantaardige charcuterie gemaakt van groenten zoals wortel, biet en koolraap. De eigenaar is Elroy Slijkhuis.

 

3. Bistrobar Berlin

Bib Gourmand en 13 pt G&M

Bistrobar Berlin, gevestigd aan de Daalseweg in Nijmegen‑Oost, ademt een Berlijnse vibe: een no‑nonsense, creatieve keuken met pure ingrediënten onder leiding van chef-kok Fedor Kok, met op de achtergrond sterrenchef Ron Blaauw als huisadviseur van het restaurant. Het menu biedt verrassende gerechten zoals kimchi-tonijn pita, rillette van zalm en steak tartaar met ansjovis en jalapeñoschuim. Cocktails en een uitgebreide wijnkaart ronden de ervaring af.

 

4. Groenewoud

Bib Gourmand en 12 pt G&M

Gevestigd in een historisch pand uit 1763 combineert Restaurant Groenewoud tijdloze charme met moderne gastronomie. Onder leiding van Maurice Kersten en Susanne Hulck geniet je hier van verrassende Frans-geïnspireerde seizoensgerechten. Op de kaart staan onder meer Gillardeau-oesters als snack, gebakken biologische ganzenlever met rode ui en appel, en rundertartaar met shiitake en crème van ossenstaart. Het interieur is warm en sfeervol, met houten vloeren, een grote leestafel en matzwarte details.

 

5. Bistrot Regent

Bib Gourmand en 13 pt G&M

Bistrot Regent in de Hertogstraat is een klassieke Franse bistro van chef Robbert van Sonsbeek en gastvrouw Heleen Bron. In het interieur met houten vloeren, zachte grijstinten en een open wijnrek serveert het duo gerechten als steak tartare, geroosterde roodbaarsfilet en ribeye met béarnaise. 

 

6. Witlof

Michelingids en 13 pt G&M

Restaurant Witlof ligt aan de Lage Markt in een historisch pand uit 1660, met uitzicht op de Waal en een knus huiskamergevoel met houten details en schilderijen van vissen. Gastvrouw Rian staat aan de voorkant van het restaurant en runt de bediening. Chef Jurgen Eikholt serveert vanuit de open keuken wisselende menu’s op basis van seizoensproducten.

 

7. MANNA

Michelingids

Aan de Oranjesingel in Nijmegen vind je MANNA: een stijlvol restaurant en boetiekhotel ineen. Het interieur is warm en stijlvol, met veel aandacht voor detail. De keuken bereidt verfijnde gerechten met grote liefde voor vis, maar de menukaart biedt ook ruimte voor vlees en vegagerechten, zoals lamsrack met gele wortel of truffelpasta met Parmezaan. Met de uitgebreide wijnkaart met ports, bubbels en verschillende wijnen heb je altijd een passende wijn bij je gerecht.

8. De Portier

14 pt G&M

Francien Streng en haar man Ruth Bisseling, eigenaren van restaurant De Portier, bieden een verfijnde culinaire ervaring in een eigentijds interieur. Op de kaart staan verschillende menu’s, bijvoorbeeld met tonijn en lam met meloesui en violetmosterd of volledig vegetarisch. Het interieur combineert industrieel design met warme houten accenten, wat zorgt voor een warme, intieme sfeer. De wijnkaart bevat een ruime selectie van Oostenrijkse wijnen en wijnen uit andere Europese landen, zorgvuldig gekozen om de gerechten te complementeren.

 

9. Vesters

14 pt G&M

Restaurant Vesters in Nijmegen biedt een warme huiskamerervaring in een sfeervol interieur met visgraatvloeren en zachte verlichting. Chef-kok en eigenaar Jeroen Vesters en vinoloog Nikolien Verstraelen serveren een seizoensgebonden Franse keuken met verrassende gerechten zoals ceviche van zeebaars met karnemelk of runderlende met artisjok. De wijnkaart, met bijzondere Nederlandse wijnen, sluit hier perfect op aan. Restaurant Vesters is gevestigd aan de Groesbeeksedwarsweg.

 

10. Bistrobar Bankoh

13 pt G&M

Bistrobar Bankoh in Nijmegen biedt een culinaire reis door Azië, met gerechten geïnspireerd door keukens van Bangkok tot Japan. Het interieur combineert paars-zwart met houten accenten en het groen van planten, wat zorgt voor een moderne, buitenlandse sfeer. Op het menu staan streetfoodklassiekers zoals Korean fried cauliflower en spicy tuna, evenals een uitgebreide rijsttafel met diverse Aziatische gerechten. Op de kop van de nieuwgebouwde Handelskade met uitzicht op de Waal waan je je in de straten van Azië.

 

11. Ivory

12 pt G&M

Restaurant Ivory in Nijmegen brengt een verfijnde mix van internationale smaken samen in een sfeervol en modern interieur. De gerechten zijn creatief en seizoensgebonden, met een nadruk op verse, lokale producten en verrassende combinaties. Het warme interieur, met zachte kleuren en stijlvolle details, zorgt voor een ontspannen en gastvrije ambiance. Gelegen vlak bij het centrum is Ivory de perfecte plek voor een culinair uitje met vrienden, familie of een romantisch diner.

Artikel delen