Borrelen in Utrecht: 10x de leukste plekken

Borrelen in Utrecht

Borrelen in Utrecht: 10x de leukste plekken

Zoek je naar leuke borrelplekken of een locatie voor een vrijmibo in Utrecht? Entree zocht het voor je uit! In dit lijstje zetten we tien hotspots op een rij om in Utrecht te borrelen. Van een karaokebar tot een wijncafé met 99 verschillende soorten wijn. Lees mee.

1. De Ping Pong Club

Of je nu een potje tafeltennis wil spelen of aanschuift voor een vers getapt biertje: bij de Ping Pong Club aan de Concordiastraat ben je aan het juiste adres. Naast de pingpongtafels vind je er ook tal van bord- en arcadespellen en een uitgebreide kaart met snacks, bier, wijn en cocktails. Eigenaren zijn Job Keja van Skonk, John van der Pouw Kraan, Jan Verbij en Thijs van Lier. De Ping Pong Club is van woensdag tot en met zondag open van 12.00 tot 23.00 uur.

2. VandeStreek Oudegracht

Speciaalbierbrouwerij VandeStreek opende na Proeflokaal VandeStreek in Overvecht een nieuwe foodbar aan de Oudegracht. Met taptafels, een drankenkaart die in het teken staat van bier en speciale foodpairings is dit dé perfecte borrelhotspot. De zaak heeft twee verdiepingen met elk een eigen bar met twintig taps. VandeStreek Oudegracht is van woensdag tot en met zondag open.

3. Duke of Tokyo

Dat zingen en borrelen een gouden combinatie zijn, bewijst Duke of Tokyo aan de Ganzenmarkt Tunnel. Test je karaokeskills in één van de privé-karaokeruimtes terwijl je nipt van een Japanse cocktail. Je muzikale borrel start je bij Duke of Tokyo. Eigenaren zijn Has Peters Sengers, Ben Warren, Wessel Kruyt en Sylvester Jansen. De zaak is van woensdag tot en met zondag open.

4. The Streetfood Club

Kleurrijk, gedurfd, warm en vol rariteiten. Borrelen in Utrecht was nog nooit zo bijzonder als bij The Streetfood Club aan het Janskerkhof. Het extravagante interieur brengt verschillende ‘werelden’ samen. Zo borrel je hier in de botanische tuinkamer óf in de roze ruimte, met als eyecatcher een zelfontworpen tapijt. Eigenaren zijn Sippien Baarsma, Wichert van Rijn, Joost Bergsteijn en Wes Schreutelkamp.

Streetfood Club (3)

5. Cerveceria Boulevard

Mediterrane hapjes, een uitgebreide bier- en wijnkaart … bij Cerveceria Boulevard voelt het alsof je borrelt in het zonnige Spanje. Op de kaart vind je tapasgerechten als manchego, pulpo met zoete aardappel en pimientos de padron. Maak het af met een bijpassende Spaanse wijn en het borrelmoment is compleet. Cerveceria Boulevard is van woensdag (16.00 tot 00.00 uur) tot en met zaterdag open (16.00 tot 01.00 uur).

6. Café De Zaak

Aan de Korte Minrebroederstraat, pal tegenover het Stadhuis zit Café De Zaak. Bij deze moderne bruine kroeg kun je niet alleen borrelen: je mag ook je eigen eten meenemen. Budgetproof borrellen, check! En dat allemaal op een zonnig terras waarvandaan heel Utrecht aan je voorbij trekt. De kroeg is zeven dagen per week geopend. Ondernemer is Rien van den Hoek.

7. Zies

In het Museumkwartier vind je Zies: een hotel, bistro en wijnbar ineen. Gasten kiezen uit meer dan twintig soorten wijn per glas en uit meer dan 150 soorten wijn per fles. De wijnen komen uit bekende wijnlanden als Italië en Frankrijk, maar ook uit kleinere wijnlanden als Marokko, Libanon en Griekenland. Zies is geopend van woensdag tot en met zondag. Ondernemer is Francies Slee.

8. Rum Club

Een zaak die ook uit de koker komt van de ondernemers achter The Streetfood Club is de Rum Club aan Oudegracht aan de Werf. Het kleurrijke interieur is tropisch en op de kaart staan meer dan tweehonderd verschillende soorten rum. Wil je naast de borrel ook een vorkje meeprikken? Dan kies je uit borden vol tropische gerechten. Van empanadas en hele gegrilde vissen tot Jamaicaanse jerk chicken. De Rum Club is zeven dagen per week open.

9. Lefebvre

Lefebvre is een gezellig wijncafé op het bekende plein de Neude. Op de kaart staan maar liefst 99 verschillende soorten wijn per glas en het assortiment wisselt meerdere keren per jaar. Hier kun je dus tijdens de borrel allerlei nieuwe smaken ontdekken. Het wijncafé is zeven dagen per week geopend. Eigenaar is Ernst Lefebvre.

10. VinVin

Nog zo’n gezellige wijnbar is VinVin, op loopafstand van de Neude en de Oudegracht. De zaak opende in 2011 en was toen de eerste wijnbar van Utrecht. VinVin heeft dertig verschillende soorten wijn, maar er is geen wijnkaart. Het personeel geeft de gasten namelijk advies over de wijnen die ze momenteel schenken. De wijnbar is van dinsdag tot en met zondag open. Eigenaar is Julian Cleton.

Artikel delen