BY AMI Café opent in Rotterdam: all day-brunchzaak met oasesfeer

By Ami Café in Rotterdam

BY AMI Café opent in Rotterdam: all day-brunchzaak met oasesfeer

Na succesvolle vestigingen op de Kop van Zuid in Rotterdam en in Den Haag‑Centrum opende ondernemer Ahmed Baglari samen met compagnon Rob Schipper hun derde locatie: BY AMI Café aan de Wijnhaven in Rotterdam. Het concept is vertrouwd én vernieuwend: all‑day brunch, to‑go keuzes, cocktails én borrel in een oasesfeer.

Tekst: Madelief de Weerd
Foto's en artimpressies: o.a.Horeca in Beeld en Jeroen van de Wier

“Na zes jaar op de Kop van Zuid en twee jaar in Den Haag was het tijd onze horizon te verbreden”, vertelt Baglari. “Met de huidige restaurants was er een sterke basis, maar we wilden inspelen op nieuwe trends én prijsontwikkelingen in de horeca. Daarbij zagen we de kans om het ‘BY AMI‑gevoel’ ook overdag aan te bieden.”

'Met onze huidige zaken is er een sterke basis'

“Zo ontstond BY AMI Café: een all day-brunchzaak waar we signaturegerechten combineren met nieuwe, lichtere lunchgerechten, trendy dranken zoals ijskoffies en matcha’s, én de mogelijkheid om ook overdag een cocktail te drinken.”

*Tekst gaat verder onder de foto.

By-Ami-Café-in-Rotterdam-ovv-Lex-Panders (7)

Oasesfeer met BY AMI-signatuur

Niet alleen het menu is nieuw, ook de uitstraling kreeg een eigen invulling. Het café bleef trouw aan de kern van het merk (beleving, creativiteit en oog voor detail), maar heeft een rustiger thema. Denk aan oudgroen, donker hout, zebra- en pauwtinten, een grote houten bar en veel natuurlijke elementen, gecombineerd met actuele interieurtrends en Baglari’s fantasiewereld.

“We bleven dicht bij onze herkenbare signatuur, maar het is nét iets minder uitgesproken dan onze andere locaties”, zegt Baglari. “Zo ontstaat er een oase van rust, zonder in te leveren op beleving. We schakelden Jeroen van de Wier in om onze visuals te vertalen op de muren, net als bij de andere zaken, zodat het geheel de BY AMI-uitstraling behoudt.”

*Tekst gaat verder onder de foto's.

By-Ami-Café-in-Rotterdam-ovv-Lex-Panders (2)
By-Ami-Café-in-Rotterdam-ovv-Lex-Panders (3) By-Ami-Café-in-Rotterdam-ovv-Lex-Panders (4)

Waarom weer Rotterdam?

De locatie Wijnhaven kozen ze niet zomaar. Volgens de ondernemer is het een totaal andere wijk en doelgroep dan de zaak in Kop van Zuid. Zo vind je er een mix van kantoren, bedrijven, toeristen en bewoners. Daardoor is het de ideale plek voor een lunch- en borrelconcept. Bovendien kan hij het operationeel makkelijk begeleiden, omdat het dicht bij de andere zaak is en ze gebruik kunnen maken van het bestaande team in Rotterdam.

'Het is een jongensdroom die werkelijkheid werd'

Bewaakte kwaliteit op meerdere locaties

Met meerdere vestigingen vraagt dit om een goede organisatie achter de schermen. Baglari’s compagnon, zijn voormalige boekhouder, is verantwoordelijk voor finance en overige achtergrondwerkzaamheden. In Den Haag houdt compagnon Scott Slinger toezicht op de dagelijkse gang van zaken. Hierdoor kan Baglari zich focussen op conceptbewaking en -ontwikkeling, het beheer van alle locaties en de marketing. Zo blijft hij nauw betrokken bij het team en de beleving op alle vestigingen.

*Tekst gaat verder onder de foto.

By-Ami-Café-in-Rotterdam-ovv-Lex-Panders (4)

Die hechte samenwerking vormt de basis voor verdere groei van het merk. “Een sterk team is cruciaal”, benadrukt Baglari. “We hebben mensen die het concept door en door kennen en meegroeien met onze plannen. Ik ben trots dat we in de afgelopen zes jaar zoveel ervaring hebben opgedaan, die we nu meenemen naar BY AMI Café. Het is bijzonder om te zien dat wat ooit begon als een eenmanszaak is uitgegroeid tot een organisatie met een kantoor, compagnons en straks honderd medewerkers. Een jongensdroom die werkelijkheid werd, ik had het nooit durven dromen.”

Groeiambities

En daar stopt het niet: de ambities reiken verder dan alleen Rotterdam. BY AMI Café is bedoeld als proef voor verdere uitbreiding. Als het concept aanslaat, is de stip op de horizon om het concept verder uit te breiden naar andere steden via franchise of in eigen beheer. Het café is zeven dagen per week open van 10.00 tot 17.00 uur. Op donderdag en vrijdag blijven de deuren tot 20.00 uur open voor borrel en bites. “Het wordt echt een plek waar je even binnenloopt en blijft hangen.”

By-Ami-Café-in-Rotterdam-ovv-Lex-Panders (8) By-Ami-Café-in-Rotterdam-ovv-Lex-Panders (9)
By-Ami-Café-in-Rotterdam-ovv-Lex-Panders (5) By-Ami-Café-in-Rotterdam-ovv-Lex-Panders (6)
Artikel delen