Château Neercanne in Maastricht opent 7 luxueuze suites in 2024

Chateau Neercanne in Maastricht

Château Neercanne in Maastricht opent 7 luxueuze suites in 2024

Château Neercanne, onderdeel van Oostwegel Collection, opent in het eerste kwartaal van 2024 zeven luxueuze suites. De accommodaties zitten in het Poortgebouw waar ook restaurant L'Auberge is gevestigd. De Amsterdamse interieurarchitect Roelfien Vos verzorgde het interieur dat een mix is van modern design met behoud van klassieke details. Bekijk de foto's onderaan dit bericht.

Foto's: Chantal Arnts en Guy Houben
Sfeerimpressies: Roelfien Vos

Grenzend aan sterrestaurant Château Neercanne* en L'Auberge in Maastricht overnachten gasten vanaf 2024 in de nieuwe suites. Camille Oostwegel, eigenaar en algemeen directeur Oostwegel Collection: “Een langgekoesterde wens komt uit en we zijn er trots op dat we gasten nu, bovenop de beleving die we bij Château Neercanne al boden, ook de luxe suites kunnen aanbieden om hun verblijf nog onvergetelijker te maken.”

'Door hier te verblijven, help je mee aan het behoud van de monumentale locatie'

De accommodaties liggen in een door UNESCO beschermde barokke tuin met uitzicht op de Jekervallei. Ter ere van deze natuurlijke omgeving schenkt Château Neercanne een percentage van de omzet aan Natura 2000. Oostwegel licht toe: “Met een verblijf bij Château Neercanne maak je hier deel van uit en help je mee aan het behoud van deze prachtige monumentale locatie. Zo geniet je van onze gastvrijheid en alles wat Château Neercanne te bieden heeft, en geef je tegelijkertijd direct iets ervoor terug.”

Toekomstbestendig maken

Met de opening van de suites in het eerste kwartaal van 2024 is een belangrijke stap gezet in de totale restauratiewerkzaamheden die begin 2023 startten. Hierbij is er groot onderhoud gepleegd aan de leien daken van zowel het kasteel als het poortgebouw. Daarnaast is de keuken van L’Auberge vernieuwd met onder andere moderne keukenapparatuur, en is de keuken nu volledig van het gas af. “We kunnen na de renovatie een nóg hoger niveau van gastvrijheid bieden en we zetten mooie stappen in de verduurzaming en het toekomstbestendig maken van het prachtige Château Neercanne,” sluit Oostwegel af.

Chateau Neercanne-Maastricht-Roelfien Vos-1
Chateau Neercanne-Maastricht-Roelfien Vos-2 Chateau Neercanne-Maastricht-Chantal Arnts-1
Chateau Neercanne-Maastricht-Guy Houben-1 Chateau Neercanne-Maastricht-Guy Houben-2
Artikel delen