Kok Joeri Hukker opent restaurant-hotel De Jaeger in 2025 in Ruurlo

Kok Joeri Hukker opent restaurant-hotel De Jaeger in 2025 in Ruurlo

Joeri Hukker, chef de partie van Orangerie De Pol in Doetinchem, opent in 2025 zijn eigen hotel met restaurant in Ruurlo: De Jaeger. Hij streeft ernaar om zijn passie voor fine dining over te brengen naar de Achterhoek. 

Wat is het concept van restaurant en hotel De Jaeger?

“Het concept van De Jaeger is een fine dining-restaurant waar gasten kunnen blijven overnachten, aangeboden in de vorm van arrangementen. Met het restaurant wil ik mijn passie voor fine dining overbrengen naar de Achterhoek waar nog weinig van dit soort concepten zijn. In totaal telt het hotel zes kamers en biedt het restaurant ruimte voor dertig gasten. Daarnaast heeft het restaurant een private dining-room voor groepen van zes tot tien personen." 

Hoe ziet het menu eruit?

“Er komt geen menukaart. Ik ga me volledig laten leiden door het seizoen. Daar komt een verrassingsmenu uit voort van vier gangen. We bieden gasten de mogelijkheid aan om het menu te upgraden naar zes gangen."

'De authentieke sfeer van het oorspronkelijke jagershuis zal in het interieur terug te zien zijn'

Hoe gaat het interieur eruitzien? 

“Sinds de negentiende eeuw stond het pand, ooit gebruikt als jagershuis en later als hotel, leeg. In die jaren is het echt een bouwval geworden, waarbij de kelder onder water stond. Ongeveer twintig jaar geleden werd het pand verkocht aan de huidige eigenaar, hij heeft het pand in ere hersteld. De authentieke sfeer van het oorspronkelijke jagershuis zal dan ook in het interieur van het hotel en restaurant terug te zien zijn. Op de muur staan bijvoorbeeld wandtekeningen van jagers uit de jaren zestig, deze wil ik behouden en combineren met moderne elementen." 

*De tekst gaat verder onder de foto

De Jaeger Ruurlo

Wie is de doelgroep van De Jaeger?

“De doelgroep bestaat uit mensen van buiten de regio die een weekend weg willen voor een culinaire ervaring in de Achterhoek. Denk aan mensen die overdag willen wandelen of fietsen en in de avond ongedwongen willen tafelen. Daarnaast hoop ik ook de lokale bevolking aan te trekken. In onze omgeving is het namelijk al snel een schnitzel met een patatje, toch hoop ik hen mee te kunnen nemen in mijn culinaire, bourgondische avontuur."

'Ik hoop De Jaeger op de kaart te zetten en uiteindelijk in de gidsen te komen'

Wat zijn de toekomstplannen?

“Naast het pand is er de mogelijkheid voor het realiseren van een atelier. Daar zou ik in de toekomst een luxe verkooppunt van kunnen maken. Denk aan een slijterij met eventueel een patisserie. Daarnaast hoop ik De Jaeger op de kaart te zetten en uiteindelijk in de gidsen te komen.”
Artikel delen