Chef Terry Priem opent Restaurant STER op de locatie van Fred** in Rotterdam

Entree - Restaurant STER

Chef Terry Priem opent Restaurant STER op de locatie van Fred** in Rotterdam

Chef Terry Priem en zijn echtgenote Esther van Otterloo openen een tweede restaurant in Rotterdam. Restaurant STER wordt gevestigd aan de Honingerdijk 265 op de locatie van restaurant Fred**. Het grotere broertje van Gastrobar STER opent medio december 2022 voor groepen en vanaf begin januari 2023 voor individuele reserveringen.

Foto's: Aldwin van Krimpen

Restaurant STER wordt het grotere broertje van Gastrobar STER, dat in 2019 de deuren opende in Rotterdam-Kralingen. Chefkok en eigenaar Terry Priem: “In de relatief kleine gastrobar zijn we uit ons jasje gegroeid. We komen ruimte tekort voor de voorbereiding van onze events en in de keuken- en opslagruimte. Daarnaast hebben we altijd al de ambitie gehad om een tweede zaak te openen en daar op een wat hoger niveau te koken. Toen Fred Mustert op bezoek kwam, verwonderde hij zich over onze kleine keuken.

Toen hij aangaf dat hij zijn restaurant Fred wilde verkopen omdat hij ging verhuizen, zijn we rond de tafel gaan zitten. Met als resultaat dat we per december 2022 twee STER-restaurants in Rotterdam-Kralingen hebben. We kunnen gasten nu de keuze bieden of ze meer laagdrempelig of wat meer op niveau of willen eten.”

'We groeiden uit ons jasje'

Hoger niveau en meer beleving

Restaurant STER heeft 55 stoelen en legt de culinaire lat hoger dan Gastrobar STER. Terry Priem: “We blijven een stoere sfeer houden, maar als fine-dining-restaurant serveren we verfijnde gerechten, rijkere producten en amuses. Daarnaast zijn er meer menumogelijkheden en is er een betere beleving. Ook hebben we ruimte voor een prachtige en speciaal voor ons gemaakte kaaswagen én een bijzondere Bolgheri-wijnkaart met Super Tuscans. Dit was een lang gekoesterde wens.

Mijn focus komt op Restaurant STER te liggen, waarbij ik word geassisteerd door keukenchef Nino Koster, die de dagelijkse keukenleiding krijgt. Koster werkt al bijna vanaf het begin van de gastrobar bij me als sous-chef en heeft daarvoor bij restaurant Aan de Zweth gewerkt. Aan de voorkant worden Jacqueline Kooij en Jung Hwan Groenendaal verantwoordelijk, ook zij verhuizen van de gastrobar naar restaurant STER. Voor de gastrobar zoeken we nog een chef en een maître die de zaak gaan dragen.”

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Entree_Restaurant STER_Aldwin van Krimpen_13 Entree_Restaurant STER_Aldwin van Krimpen_14

Interieur met azuurblauwe accenten

In de eerste weken van december wordt het interieur op onderdelen aangepast, waarbij gewerkt wordt met azuurblauwe accenten. Van Otterloo: ”De tafels krijgen een prachtig epoxy blad in de sfeer van het gesteente lapis lazuli en ook elders gaan we werken met eyecatchers in die kleurtint. En natuurlijk gaan we op een stijlvolle manier graffiti verwerken in het interieur. De naam STER is destijds gekozen omdat het de tagnaam van Terry was in zijn graffiti-periode. Zijn graffitisignatuur is verwerkt in het logo van beide zaken. Daarnaast heet onze dochter Nova, dat staat voor ster, en zijn de letters STER ook terug te vinden in mijn voornaam.”

Steuntje in de rug met dinerbonnen

Net als bij de opening van Gastrobar STER, kunnen fans een steuntje in de rug geven door op voorhand vip-dinerbonnen aan te schaffen. Van Otterloo: ”Dit kan al vanaf twee personen. Voor groepen vanaf acht personen zijn er mogelijkheden om aan de viptafel te eten en om een door Terry geschreven tekst of tag in het restaurant te krijgen.”

Restaurant STER opent medio december 2022 voor groepen en vanaf begin januari 2023 voor individuele reserveringen. Reserveringen kunnen gemaakt worden via de website. De zaak zal vanaf januari geopend zijn van maandag tot en met vrijdag voor lunch en diner en op zaterdag alleen voor diner.

Over chef Terry Priem en Esther van Otterloo

Priem werkte als chef bij Rotterdamse zaken als Schelling’s, MOOII en bij Allure, waar hij van 2011 tot en met 2018 mede-eigenaar van was. In maart 2019 opende hij Gastrobar STER, samen met zijn echtgenote Esther van Otterloo. Gastrobar STER is opgenomen in restaurantgidsen Gault&Millau, Lekker en Michelin en is in het bezit van een Michelin Bib Gourmand-onderscheiding.

Van Otterloo is grafisch vormgever en werkte in creatieve functies bij onder meer reclamebureaus. Sinds 2019 wijdt ze zich helemaal aan STER en is ze de stuwende kracht achter de schermen, waar ze zorgt voor alle backoffice-taken, zoals administratie en communicatie.

Artikel delen