The College Hotel in Amsterdam heropend met design van Piet Boon

Corendon - The College Hotel Amsterdam - Studio Piet Boon

The College Hotel in Amsterdam heropend met design van Piet Boon

Corendon Hotels & Resorts heropende 29 mei The College Hotel Amsterdam. Tijdens een intensieve renovatieperiode zijn veertig unieke hotelkamers gerealiseerd en is het design van de lobby volledig geüpdatet. Studio Piet Boon tekende voor het ontwerp, waarin de geschiedenis van het gebouw is verweven met hedendaagse luxe. 

Historisch erfgoed

Het boetiekhotel is gevestigd in een 19e-eeuws pand aan de Roelof Hartstraat in Amsterdam Oud-Zuid. Het monumentale gebouw werd in 1894 geopend als Hogereburgerschool en functioneert tot op de dag van vandaag als unieke leeromgeving voor studenten. In 2005 werd het schoolgebouw getransformeerd tot boetiekhotel, nu is het hotel onderdeel van de luxelijn Autograph Collection van Marriott Hotels.

'The College Hotel is een van de mooiste gebouwen van Amsterdam'

Gunay Uslu, CEO van Corendon: “The College Hotel is een van de mooiste gebouwen van Amsterdam. Exemplarisch voor de nationale architectuur van eind 19de eeuw, waar neorenaissance en gotische elementen samenkomen. Met misschien wel de oudste olijfbomen en de hoogste cipressen van Amsterdam, zijn de terrassen van The College hotel een oase van rust midden in de stad.”

*De tekst gaat verder onder de foto

2 - Corendon - The College Hotel Amsterdam - Studio Piet Boon 5 - Corendon - The College Hotel Amsterdam - Studio Piet Boon
1 - Corendon - The College Hotel Amsterdam - Studio Piet Boon

Moderne twist  

Studio Piet Boon heeft in het nieuwe ontwerp op intrigerende wijze nostalgische elementen verweven in een eigentijds design. Wie goed oplet, ziet allerlei elementen terugkomen uit vervlogen schooltijden: rapporten, krijtborden, schriftjes. Zowel de 40 hotelkamers als de receptie, lobby en gangen zijn nu weer helemaal bij de tijd. 

Irene Valbusa, senior designer Studio Piet Boon: “Vanaf het moment dat gasten The College Hotel binnenstappen, voelen ze de rijke geschiedenis van het gebouw; vol verwijzingen naar het verleden en met een blik op de toekomst, net zoals in een school.” 

7 - Corendon - The College Hotel Amsterdam - Studio Piet Boon 6 - Corendon - The College Hotel Amsterdam - Studio Piet Boon
4 - Corendon - The College Hotel Amsterdam - Studio Piet Boon
Artikel delen