Groentinten en planten: deze 4 hotspots zijn een tropische bestemming

secret garden amsterdam

Groentinten en planten: deze 4 hotspots zijn een tropische bestemming

De zomer is inmiddels achter de rug en het begint al behoorlijk af te koelen, maar bij deze horecazaken zit je het hele jaar tropisch. Een palmboom centraal in het restaurant, stoelen met panter bekleding of groen geverfde plafonds: je krijgt er bijna het gevoel dat je je bevindt in het Amazonegebied. Wij zetten vier tropische restaurants op een rij. 

SECRET GARDEN, Amsterdam

De broers en horecaondernemers Roy en Mike Poppes opende afgelopen augustus het high end-restaurant SECRET GARDEN in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Tropisch is het restaurant zeker. Het plafond hangt namelijk vol met planten en er is veel gebruik gemaakt van felle kleuren. Naast drie ruimtes in het restaurant, heeft SECRET GARDEN ook een binnentuin waar waar bezoekers zich wanen in tropische sferen. De Bar Lounge heeft een cocktailbar waar gasten ook aan kunnen eten. De gerechten op het menu zijn geïnspireerd op de Aziatische keuken. Zo staat er tuna tataki, ceviche van zeebaars en Japanse Wagyu A4 op de kaart.

Foto's: Today's Brew

Entree-Secret-Garden-Todays Brew-5 Entree-Secret-Garden-Todays Brew-1

 

Bar Botanique, Amsterdam

Bar Botanique bevindt zich in Amsterdam Oost aan de Eerste van Swindenstraat. Het restaurant kan beschreven worden in één woord: groen. De muren en plafonds zijn groen geverfd en door het hele restaurant hangen er planten. Er staan zelfs palmbomen in de zaak. Het interieur van deze groene oasa is hip retro. Gasten kunnen er de hele week door terecht voor lunch, diner én borrel. Op vrijdagavond worden er salsaworkshops gegeven. Naast de wereldse gerechten die er op het menu staat, is er een groot aanbod aan tropische cocktails, waaronder de Passion Fruit Mojito en de Punch Tropique. 

Bar Botanique Amsterdam Bar Botanique Amsterdam


De Tulp, Amsterdam

Het volgende tropische paradijs bevindt zich midden in de Amsterdamse Pijp aan het Marie Heinekenplein. De Tulp klinkt misschien wel heel Hollands, maar het restaurant is allesbehalve. Het terras is gemaakt op felgekleurde vlonders, staat vol met planten en er hangt zelf een schommel. Niet alleen buiten voelt het alsof je je in een jungle bevindt. Ook binnen is er van alles aan gedaan om die sfeer te creëren. De bar, een aantal wanden en zelfs delen van het plafond zijn namelijk overwoekerd met klimop. Ook de zachte vintage fauteuils, Chesterfield banken en houten tafels sluiten goed aan op het thema. Het menu bevat veel wereldse gerechten, waaronder sushi bowls, springrolls, ckicken wakadori en burrata salade. 

De Tulp Amsterdam De Tulp Amsterdam


The Streetfood Club, Breda

Eigenaren Wes Schreutelkamp en Joost Bergsteijn openden in Juli 2022 The Streetfood Club in het Grand Theatre Breda. Vol met Instagrammable hoekjes, een dj-booth en een grote centrale bar is het restaurant een tropische hotspot waar influencers graag over de vloer komen. Twee grote balkons kijken uit over de zaal en aan de voorzijde van het restaurant bevindt zich een terras. Op het menu staan gerechten uit de Latijns-Amerikaanse en Aziatische keuken. Denk aan gestoomde bao buns met krokant gefrituurde kip, Indonesische notencrackers en Indiase gobhi manchurian. Ook de drankenkaart is zeer divers: van gin-tonics met diverse specerijen tot lokale en internationale biertjes.

Foto's: Victor van Leeuwen

Entree-Streetfood-Club-Breda-Victor-Van-Leeuwen-1 Entree-Streetfood-Club-Breda-Victor-Van-Leeuwen-6
Artikel delen