Fam. Goudvisch opent binnenkort Café Moos en dit kun je verwachten

Fam. Goudvisch opent binnenkort Café Moos en dit kun je verwachten

Familie Goudvisch (van de restaurants Arie, Bonnie en De Neef van Fred) opent binnenkort Café Moos in de Spaarndammerbuurt, Amsterdam. Het is het vierde familielid van Goudvisch en een ode aan de Amsterdamse kroeg. Hier ben je elk uur van de dag welkom. 

Het is de eerste zaak van eigenaar Joost Lebesque: “Een jongensdroom die uitkomt. Een gezellig buurtcafé, waar het elke dag een feestje is. Voor de buurt, de gasten en het personeel. Waar vriendschappen ontstaan, mooie herinneringen worden gemaakt en je echt thuiskomt.”

"Een jongensdroom die uitkomt."

*Tekst gaat verder onder de foto.

Entree-Café-Moos-2
Eigenaar Joost Lebesque

De buurt

Achter het Westerpark, naast de Houthavens, aan de gezellige Spaarndammerstraat vind je Moos. Vroeger was dit een arbeidersbuurt, maar nu is het een hippe en populaire bestemming voor Amsterdammers. De buurt is in ontwikkeling, waardoor er een mix van culturen en generaties te vinden is. Van een ambachtelijke slager tot de lokale groenteboer en van eigentijdse horeca tot hippe winkels.

Ochtend, middag en avond

’S ochtends kun je bij Moos terecht voor een kop koffie, in de middag geniet je op het zonnige terras en in de avond schuif je aan voor een uitgebreid diner. Vrijdagmiddagborrels zijn hier al helemaal gezellig, want die gaan door tot sluitingstijd.

Interieur

Studio Modijefsky is verantwoordelijk voor het design van het restaurant. Ze willen een een intieme, uitnodigende en lichte plek creëren door warme tinten en houten materialen te gebruiken. De handgemaakte meubels geven gehoor aan de functie als buurtcafé. Ook komen er diverse zitmogelijkheden. Zo zijn er bij binnenkomst hoge barzitplekken en vind je een verdieping hoger lage zitplekken. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de zaak.


*Tekst gaat verder onder de foto's

Entree-Café-Moos-4 Entree-Café-Moos-5

Familie Goudvisch

Familie Goudvisch is een horecafamilie in Amsterdam. In alle horecazaken staat de bruine kroeg centraal. Net zoals in een familie heeft elke zaak overeenkomsten, zowel in het interieur en de sfeer als in het menu. Zo vind je bij elk restaurant typische bistrogerechten met Goudvisch-klassiekers, zoals de biefstuk, de smash-burger en het kippetje.

Artikel delen