Horecagroep De Drie Wijzen uit Oost opent Bar Moos in Amsterdam

Horecagroep De Drie Wijzen uit Oost opent Bar Moos in Amsterdam

De Familie Goudvisch, een fictieve familie van cafés, bedacht door de Drie Wijzen uit Oost, verwelkomt een nieuw lid in Amsterdam-West: Bar Moos. Het café is het jongere broertje van café Arie en bar Bonnie, dit jaar genomineerd voor de Entree Awards in de categorie 'Best New Café'. Studio Modijefsky ontwierp, net als bij de andere horecazaken van Familie Goudvisch, de naam, de merkidentiteit en het interieur. Onderaan dit bericht zie en lees je hoe de nieuwe bar is vormgegeven.

Foto's: Maarten Willemstein

Een cadeautje voor de buurt

Bar Moos is een ode aan de rijke architectonische omgeving van de Spaarndammerbuurt. Het interieur kenmerkt zich door rode metselwerktinten, betegelde oppervlakken, vloerafwerkingen en verfijnde details die de waarden van de Amsterdamse School weerspiegelen. Dankzij het grote terras is Bar Moos een onderdeel van de gemeenschap geworden. 

Typische Modijefsky stijl

Moos bevindt zich op de begane grond van een hoekpand met een hoog plafond en grote ramen die de ruimte voorzien van veel daglicht. De bar is ondergedompeld in een typische Modijefsky-stijl. Net als bij zijn broers en zussen speelt de bar de hoofdrol in de zaak. Daarnaast is er gebruikgemaakt van verschillende soorten materialen, zoals marmer gecombineerd met messing, hout en lichtroze, beige en knalgele tegels. Achter de bar hangt een grote spiegel die wordt opgesplitst door twee zigzaggende lijnen. Het tegelvloerpatroon vormt de basis voor dit middelpunt met accenten van terrazzovloeren die de vorm van de bar omlijnen.

De bar van Moos
De bar

Warm en knus interieur

Boven de bar hangen ronde lampen die de ruimte voorzien van een warme gloed. Verder is het interieur traditioneel met vintage stoelen, op maat gemaakte houten tafels en een houten vloer. Op de muren vind je een collectie van ingelijste moderne fotografie en tegels in de kleuren mint, blauw en geel.

Moos van buitenaf De bar van Moos
Bar Moos-Maarten Willemstein-6
Bar Moos-Maarten Willemstein-8 Bar Moos-Maarten Willemstein-2
Artikel delen