Familiebedrijf NBC Congrescentrum heropend na anderhalf jaar bouwen

Familiebedrijf NBC Congrescentrum heropend na anderhalf jaar bouwen

Een evenementenlocatie vanaf de grond opbouwen na een grote brand en dat ook nog eens in anderhalf jaar tijd? Dat lijkt een onmogelijke opgave. Echter, niet voor het familiebedrijf NBC Congrescentrum. Het resultaat: een geheel nieuwe en duurzame evenementenlocatie die sinds begin maart geopend is. Aan het roer van het bedrijf staat Justin van Hooijdonk. 

Foto's: Ad Boogaard Fotografie

De evenementenlocatie in Nieuwegein faciliteert al sinds 1992 zakelijke evenementen in allerlei soorten en maten: van een congres tot een groot bedrijfsfeest en van een kwartaalmeeting tot een awardshow. De dienstverlening blijft na de heropening onveranderd. Zo kunnen opdrachtgevers en gasten nog steeds rekenen op dezelfde gastvrijheid, maar dan in een vernieuwde en duurzame locatie.

Om de locatie toekomstbestendig te maken, zijn er tijdens de bouw belangrijke keuzes gemaakt op het gebied van duurzaamheid. Er is onder andere een duurzaam klimaatcontrolesysteem ontworpen waarmee 70% van de energiebehoefte bespaard wordt. Daarnaast is er gebouwd met duurzame materialen en is er veel materiaal circulair ingezet om zo de levensduur te verlengen. Momenteel zit het NBC zelfs in het GPR-certificeringstraject. 

*De tekst gaat verder onder de foto's

5 - NBC Congrescentrum - Ad Boogaard Fotografie 7 - NBC Congrescentrum - Ad Boogaard Fotografie

Innovatieve blik op de toekomst

Ook is er aandacht besteed aan innovatieve technologieën. Zo zijn er bijvoorbeeld twee evenementenzalen met beide grote projectiemogelijkheden. Van een 81 vierkante meter groot decor tot een 45 meter brede 3D-projectie. Ook de 22 verschillende subzalen zijn voorzien van een uitgebreide presentatie set-up en de hospitalityruimte beschikt over grote led-pilaren. 

*De tekst gaat verder onder de foto

2 - NBC Congrescentrum - Ad Boogaard Fotografie

Na anderhalf jaar hard werken, was het begin maart tijd voor de feestelijke opening. Vaste opdrachtgevers mochten als eerste de nieuwe locatie ervaren. De officiële opening gebeurde natuurlijk door de familie zelf. Mevrouw van Hooijdonk knipte als oprichtster van het familiebedrijf samen met haar kleinkinderen het lintje door.

Creatiefontwerp verlichting en montage: dEP de Sfeerontwerpers

 

17 - NBC Congrescentrum - Ad Boogaard Fotografie 12 - NBC Congrescentrum - Ad Boogaard Fotografie
1 - NBC Congrescentrum - Ad Boogaard Fotografie 6 - NBC Congrescentrum - Ad Boogaard Fotografie
8 - NBC Congrescentrum - Ad Boogaard Fotografie 4 - NBC Congrescentrum - Ad Boogaard Fotografie
Artikel delen