Flow Yoga & Food in Delft is volledig ontworpen volgens biophilic design

Entree Magazine Header - Flow Yoga & Food

Flow Yoga & Food in Delft is volledig ontworpen volgens biophilic design

Aan de Groene Haven in Delft zit Flow Yoga & Food, een plek waar eten en yoga samenkomen. In het ene pand zit de yogastudio en in het andere pand zit de foodbar met een all-day-concept. Studio Lime tekende voor het design en richtte Flow Yoga & Food volledig in vanuit de principes van ‘biophilic design’. Eigenaren zijn Marjon Verhoeven en chefkok Bart Stotijn.

Fotograaf: Karin Verhoog
Ontwerp: Studio Lime

Veel studies tonen aan dat de natuur een positieve invloed heeft op onze gezondheid. Zo daalt onze bloeddruk en verlaagt ons stresslevel wanneer we ons in de natuur begeven. Vanuit dit idee is de ontwerpfilosofie biophilic design van Studio Lime ontstaan. Er wordt een natuurlijke omgeving gecreëerd met veel planten, organische vormen, waterpartijen en daglicht.

OASE VAN RUST

Studio Lime creëerde met Verhoeven en Stotijn een plek waar bezoekers kunnen ontspannen. Dankzij de akoestische oplossingen, aardse kleuren en duurzame materialen is Flow Yoga & Food een oase van rust. Beide ruimtes hebben een duracem gietvloer en een akoestisch spuitplafond, gemaakt van gerecycled papier. De muren zijn ondergedompeld in minerale verven en er is gebruikgemaakt van decoratieve plaatmaterialen en duurzame bamboe lampen.

FLOW FOOD

Het interieur van de foodbar is iets kleurrijker, maar tegelijkertijd verwant aan het design van de yogastudio. Je ziet duidelijk dat ze familie van elkaar zijn, want ook hier is gebruikgemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, marmer, riet en bamboe.

Niet alleen het interieur staat in het teken van de natuur: ook in de gerechten spelen groente en planten de hoofdrol. De foodbar is geopend voor ontbijt, lunch en diner. Tijdens het bezoek aan de foodbar hebben gasten een ruime keuze aan gezonde gerechten. Denk aan smoothiebowls, bloemkoolwings, groene asperges van de barbecue en Libanese köfte.

Entree Magazine_Studio Lime_Flow Yoga & Food_2
Entree Magazine_Studio Lime_Flow Yoga & Food_9 Entree Magazine_Studio Lime_Flow Yoga & Food_3
Entree Magazine_Studio Lime_Flow Yoga & Food_5
Entree Magazine_Studio Lime_Flow Yoga & Food_7 Entree Magazine_Studio Lime_Flow Yoga & Food_10
Artikel delen