The Harbour Club Oost in Amsterdam mag weer open na ontploffing in augustus

Entree - The Harbour Club Oost mag open 2022

The Harbour Club Oost in Amsterdam mag weer open na ontploffing in augustus

The Harbour Club in Amsterdam-Oost opent 13 oktober weer haar deuren na het incident dat op de nacht van 9 op 10 augustus plaats vond. De horecagelegenheid werd door burgemeester Halsema gesloten nadat er een explosief voor de deur was afgegaan. Het onderzoek van de afgelopen weken wees uit dat The Harbour Club niets te maken had met dit incident. "Wij zijn onwijs blij dat dit nu duidelijk is en wij onze deuren weer kunnen openen", meldt The Harbour Club. 


 

In augustus besloot Halsema dat de zaak zes maanden dicht moest blijven vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde. 

Het incident 

In de nacht van 9 op 10 augustus ontplofte voor de deur van The Harbour Club Oost een explosief. Op dat moment was er niemand aanwezig in het restaurant aan de Cruquiusweg in Amsterdam. De klap veroorzaakte alleen schade aan de voordeur en de ramen. In de nacht van 7 op 8 augustus en in de nacht van 12 op 13 augustus vonden ook twee ontploffingen plaats bij Café in the City op het Leidseplein. Beide zaken werden gesloten. Café in the City mocht woensdag 28 september haar deuren alweer openen. 

Richard van Leeuwen, mede-eigenaar van The Harbour Club, was het niet eens met de sluiting en spande een kort geding aan.  

Betrokkenen

Eerder werd een 15-jarige jongen aangehouden die bij de explosies betrokken zou zijn geweest. Later ook een 17-jarige jongen. Echter is het nog niet bekend of zij ook daadwerkelijk iets met de explosies bij The Harbour Club en Café in the City te maken hebben. 

Artikel delen