The Harbour Club Oost en Café in the City moeten voor zes maanden dicht

The Harbour Club Oost en Café in the City moeten voor zes maanden dicht

Vorige week vonden er explosies plaats bij twee restaurants in Amsterdam: The Harbour Club Oost en Café in the City. De gemeente Amsterdam besloot dat de twee horecazaken voor zes maanden dicht moeten. Eerdere incidenten van explosies speelden ook een rol in het besluit.

In de nacht van 9 op 10 augustus ontplofte voor de deur van The Harbour Club Oost een explosief. Op dat moment was er niemand aanwezig in het restaurant aan de Cruquiusweg in Amsterdam. De klap veroorzaakte alleen schade aan de voordeur en de ramen. Getuigen zagen twee personen op een scooter wegvluchten, maar tot op heden zijn er nog steeds geen verdachten. De locatie aan de Cruquiusweg is vaker getroffen door geweld. Vorig jaar was er een kleine explosie en een brand en in 2019 was het restaurant het doelwit van een schietende scooterbestuurder.

Café in the City

Bij Café in the City aan het Kleine-Gartmanplantsoen in Amsterdam ontplofte een explosief in de nacht van 7 op 8 augustus. De explosie verwoestte de voordeur en portiek. Niemand raakte verder gewond. Getuigen meldden dat zij twee personen zagen wegvluchten richting de Lijnbaansgracht, maar er is nog niemand aangehouden. Dit was niet het eerste incident, want in 2017 lag er een handgranaat op de deurmat. Het café moest toen voor onbepaalde tijd sluiten.

Hans Klok is bedroefd

In de aankomende maanden zou Hans klok optredens geven tijdens de dinnershows in het Harbour Club Theater. Hij is bedroefd dat deze niet meer doorgaan en vindt het vooral sneu voor alle medewerkers.

Openbare orde herstellen

Rondom The Harbour Club Oost wonen veel mensen en is een hotel gevestigd. Sommige hotelgasten meldden zelfs dat de zware ontploffing voelde alsof iemand een aanslag pleegde. De gemeente Amsterdam besloot de twee zaken te sluiten. Hierdoor hopen zij de openbare orde onmiddellijk te herstellen. The Harbour Club en Café in the City reageren via social media geschokt. 

Artikel delen