Interieurs van horecazaken: we krijgen er geen genoeg van! In dit artikel zet Entree vier restaurants op een rij met een duistere inrichting. Donkere kleuren, weinig (meestal rood) licht en zwart meubilair voeren hier de boventoon. Het resultaat: sfeervolle en ietwat mysterieuze interieurs. Kijk je ogen uit én doe inspiratie op.
In het centrum van Amsterdam aan de Prinsengracht vind je Bar Gui. De horecazaak bevindt zich in een sfeervolle kelder, waarvan het interieur een stoer en donker uiterlijk heeft. Bar Gui bestaat uit twee verdiepingen: beneden zit het eetgedeelte met houten stoelen en marmeren tafels die knus en intiem staan opgesteld. Als je doorloopt naar boven, kom je terecht bij de grote bar. Een echte eyecatcher! Eigenaar en chef-kok is Guillaume de Beer.
Foto's: Chantal Arnts
Als er een horecazaak voldoet aan de eisen van een donker interieur, dan is het wel Sins of Sal in Amsterdam. Van hoge donkere plafonds en muren tot rode neon-lichten en zwart metalen roosters: alles in de cocktailbar kreeg een Latijns-Amerikaans ‘vampiersausje’, met als inspiratiebron de horrorfilm ‘From Dusk TIll Dawn’. Mede-oprichter Silja Summanen is verantwoordelijk voor het ontwerp van de horecazaak. Andere eigenaren zijn Vincent en Thomas Uzcudun en Martin Eisma.
Foto's: Silja Summanen, Yvette de Wit
In het centrum van Den Haag vind je de mysterieuze en tikkeltje duistere cocktailbar Dorian. Deze speakeasy bevindt zich in één van de oudste panden van de stad en is geïnspireerd op de historische roman Dorian Grey. Dit vind je terug in het interieur dat een mix is van gotische en sinistere elementen als doodshoofden. Aan de muren hangen gedrapeerde doeken en op de tafels staan oude kandelaren met hoge kaarsen. "De bar is een donker sprookje, een tijdscapsule", zeggen de eigenaren Sergej Platonov en Vitaly Alekseyev, bekend van cocktailbar Law & Order, die in 2022 de Entree Award won voor ‘Best Cocktailbar’.
Foto's: Martin Bobok