Horecagroep HIM+ opent hotel en restaurant in Arnhemse kerk

Bart Leussink - Janiek van den Broeck - Arnhem

Horecagroep HIM+ opent hotel en restaurant in Arnhemse kerk

In samenwerking met horecagroep HIM+ openen de jonge ondernemers chef Bart Leussink (24) en gastvrouw Janiek van den Broeck (24) begin maart een hotel en fine dining-restaurant in Arnhem. Deze zijn gevestigd in de kerk waar voorheen Bizar-Bazar zat. Op dit moment is de verbouwing bezig. In het midden van de kerk komt een grote open keuken waar gasten omheen kunnen zitten.

Foto's: Ed Smit (HIM+)

“Het is een prachtige locatie in een bijzonder pand”, geeft het stel aan. “We willen hier het wow-effect creëren vanaf het moment dat de gasten binnenkomen in de kerk tot aan het laatste gerecht dat ze geserveerd krijgen. We hopen dat de gasten keer op keer zeggen: Take me to church.”

Bart Leussink en Janiek van den Broeck 

Zowel Leussink als Van den Broeck heeft de nodige ervaring in de horeca. Van den Broeck heeft de hotelschool in Wageningen gedaan. Ze werkte op Michelin-niveau en deed in het buitenland ervaring op. “Via mijn stage kwam ik bij Villa Ruimzicht terecht”, vertelt ze. “Hier ben ik na mijn studie blijven werken.”

Leussink volgde de Cas Spijkers Academie. “Ik heb als keukenchef gewerkt bij ’t Schulten Hues* in Zutphen en Graphite* in Amsterdam”, vertelt hij. “Daarna ben ik teruggekomen bij Villa Ruimzicht.”

Bart Leussink - Janiek van den Broeck - Arnhem 1
Janiek van den Broeck en Bart Leussink

Een droom achternagaan 

Tussen de twee collega’s sprong bij Villa Ruimzicht op een gegeven moment de vonk over en werden ze een stelletje. Van den Broeck: “Vervolgens hebben Bart en ik de stap gemaakt om een nieuw restaurant in Deventer op te starten en te leiden. Na een jaar zijn wij daar gestopt omdat we een andere visie hadden en kwamen we weer in contact HIM+ die deze prachtige locatie kreeg aangeboden. Zij vonden dit de perfecte plek voor ons.”

Apart van elkaar hadden beiden altijd al de droom om zelf een restaurant te beginnen. “Toen we elkaar ontmoetten was dit de perfecte combinatie om onze droom achterna te gaan”, zegt Van de Broeck. “We zijn heel goed op elkaar ingespeeld en dan werkt dit.”

Bart Leussink - Janiek van den Broeck - Arnhem 2

HIM+

HIM+ is eigenaar van horecabedrijven met een verhaal en gevestigd in monumentale panden zoals; Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem, Hotel de Wereld in Wageningen, Boektiekhotel Villa Wanrooy in Doetinchem, Eetwinkel van Mien, LEV Foodbar in Doetinchem en LEV by Mike in Winterswijk.

Een goede basis voor een samenwerking

De kerk kwam toevallig op hun pad. “We waren op wijnreis in Zuid-Afrika toen HIM+ belde of Bizar-Bazar iets voor ons was”, zegt Van den Broeck. “Toen is het balletje gaan rollen.” “We weten met HIM+ wat we aan elkaar hebben”, geeft Leussink aan. “We hebben ervaring als chef en als gastvrouw, maar het gedeelte ondernemen is nieuw voor ons. Daarom is het fijn om met zulke ervaren ondernemers deze uitdaging aan te gaan”, laat Van den Broeck weten.

“Bovendien kunnen wij meer tijd en aandacht geven aan onze gasten omdat HIM+ de andere disciplines in huis heeft.” Daarnaast kennen we elkaar. Ze hebben vertrouwen in ons. Dat is een goede basis voor onze samenwerking.”

'Bij ons dineren is heel relaxed in een ongedwongen sfeer met een hoog serviceniveau.'

Een nieuwe fine dining-experience 

“De kerk is voor ons een unieke plek op een unieke locatie om een hotel en restaurant te beginnen”, aldus Leussink. “We serveren de gasten een lunch of diner in een gemoedelijke en informele setting. We proberen het beste uit onszelf te halen en het beste uit de producten waar we mee werken. We houden van kwaliteit en pure bereidingen. Als we toevoegingen doen, moet dat een meerwaarde geven aan het gerecht. We willen de gasten een nieuwe fine dining-experience geven. Bij ons dineren is heel relaxed in een ongedwongen sfeer met een hoog serviceniveau.”

“We kijken naar wat we zelf fijn en belangrijk vinden als we uit eten gaan. Dat willen we onze gasten bieden”, zegt Van den Broeck. “Ons streven is om de gasten in de watten te leggen vanaf het moment dat ze binnenkomen tot ze weer met een goed en voldaan gevoel naar huis gaan. Een avond uit moet een belevenis zijn.”

De kerk 

“We willen de sfeer van de kerk terug laten komen in ons restaurant en hotel. De mooie elementen van de kerk, zoals glas-in-lood, gaan we uitlichten.” De naam van de van oorsprong evangelisch-lutherse kerk uit 1898 wordt omgedoopt. Wat de nieuwe naam wordt, houden Leussink en Van den Broeck nog even geheim.

Artikel delen