Horeca-inrichting: 5 restaurants waar binnen als buiten voelt

5 zaken waar binnen als buiten voelt

Horeca-inrichting: 5 restaurants waar binnen als buiten voelt

Steeds meer restaurants halen met hun horeca-inrichting de natuur naar binnen. Zo zit de gast binnen, maar tóch buiten. We noemen vijf inspirerende voorbeelden in het buitenland!

Tekst: Iris Kranenburg

1. 14 Hills in Londen

Dit kleurrijke restaurant met late night bar op de veertiende etage van het zogenoemde ‘Walkie Talkie-gebouw’ is een Londens hoogtepunt met prachtig uitzicht. De designers haalden buiten naar binnen, waardoor gasten zich wanen in een klassieke Engelse tuin. Er is dan ook volop groen: meer dan honderd planten, bomen en pergola’s sieren de ruimte en neerstrijken doe je in sfeervolle hoekjes. Bankjes, kussens en gestoffeerde lampen in warme kleuren maken het interieur af. 14 Hills is onderdeel van horecagroep D&D London.

14 Hills Londen

Design: Robert Angell Design International

Openaire in Los Angeles

Midden in het buzzling Koreatown in Los Angeles, de wijk tussen Downtown en Hollywood, ligt het populaire en hippe hotel LINE LA. Gasten komen er niet alleen om te slapen, maar ook om te eten in ‘greenhouse’ restaurant Openaire. De zaak trekt dan ook veel locals aan. De setting in een kas, de grote hoeveelheid daglicht en de weelderige planten, rozengeraniums en jasmijnbloemen zorgen voor een rustige, open en serene sfeer. Op deze plek lijkt de stadse drukte van LA heel ver weg. Josiah Citrin, ondernemer en tweesterrenchef, is het gezicht en culinair adviseur van Openaire. Het restaurant is onderdeel van de Sydell Group, die ook de bekende hotels van NoMad en Ace exploiteert.

Openaire-LA-mvv-Chase-Daniel_5d63ec7a641f36ab56088dfff3a73170_800

Design: Sean Knibb

Botania in Madrid

De naam van dit restaurant zegt voldoende: in Botania staat groen centraal in het design. Maar dat is niet de enige zichtbare touch of nature. Ook hebben de designers veel gebruik gemaakt van aardse kleuren en materialen, organische vormen en natuurlijke lichteffecten. Het naar binnen halen van de natuur, ook wel biophilic design genoemd, is een manier om een gezonde omgeving te creëren. De designers wilden bovendien een rustige plek creëren, zodat gasten kunnen ontsnappen aan de hectiek die normaal gesproken heerst in de Spaanse hoofdstad. Het restaurant is te vinden in het luxe vijfsterrenhotel VP Plaza España Design.

Botanica NIEUW

Design: Proyecto Singular

Tattu in Edinburgh

Wie deze foto ziet, zal niet verbaasd zijn: deze hotspot is sinds dag één een hit op Instagram. Gasten die hier dineren, hebben het gevoel in een park te zitten en eten en drinken tussen de paarse kersenbloesems. Op de kaart staat een combinatie van traditionele en moderne Chinese gerechten. Restaurant Tattu heeft naast deze vestiging nog vier andere locaties in Engeland: in Londen, Birmingham, Manchester en Leeds. De restaurantgroep werd in 2015 opgericht door de twee broers Adam and Drew Jones.

Tattu-Birmingham_c6f29fc0d27818c11e2abfbdf20d3be6_800

Design: Edwin Interior Design

Bark in Kopenhagen

Stap je het Crowne Plaza Hotel in Kopenhagen binnen? Dan kun je niet om het atrium heen: zestig bomen en meer dan vierduizend planten vormen het middelpunt van het interieur. De grote hoeveelheid daglicht, dankzij het glazen dak, en het gebruik van natuursteen, hout en natuurlijk leer maken het ‘inside out-gevoel’ compleet. In deze ruimte is restaurant BARK gevestigd. De keuken sluit goed aan op het natuurlijke design: chefs koken onder andere met hars, wortels en schors van bomen en met lokale producten.

The Bark Kopenhagen

Design: Helle

Artikel delen