Sumo Leidseplein wordt high-end restaurant met 360-gradenbar

Sumo Leidseplein wordt high-end restaurant met 360-gradenbar

Op de plek waar nu Sumo zit, bij het Amsterdamse Leidseplein, opent in de zomer Lou Lou Chen. Eigenaren zijn en blijven Michael en Celine Hu. Het wordt een fine dining-restaurant van twee verdiepingen. “Het moet dé nieuwe hotspot van de stad worden.”

Foto-impressies: Woodfever

Dè nieuwe Amsterdamse hotspot

Lou Lou Chen wordt een high-end fine dining-restaurant met ongeveer 180 stoelen, ruimte voor events en een terras. De zaak bestaat uit twee verdiepingen en is zo'n 1.000m2. Op de kaart komen á-la-carte-gerechten, met een Aziatische touch.

Mede-eigenaar Michael Hu zegt dat dit dé nieuwe hotspot van de stad moet worden. “Eten, drinken, muziek. Het bekende grote Boeddhabeeld en de kroonluchters van Sumo gaan weg. Het wordt een compleet nieuw design. Spectaculair wordt de grote ronde 360-gradenbar.”

Interieur en design

Woodfever verzorgt het design. Hu: “In het design wordt veel gebruikgemaakt van natuurlijk materiaal om een gezellige ambiance te creëren met veel gordijnen. De naam Lou Lou Chen staat voor een vrouwelijke wereldreiziger die op allerlei plekken lekker eten ontdekte en dit nu meeneemt naar Amsterdam.”

*Tekst gaat verder onder foto

Design-interieur-Lou-Lou_chen-2
Impressie foto Woodfever

Tijd voor uitbreiding

Michael en Celine hu zijn ook eigenaren van o.a. restaurant Nomi, Hotel Sotel en hotel Pagi (allemaal Amsterdam) en Ajisan Ramen in Rotterdam. Nomi is een restaurant in Amsterdam dat vorig jaar werd geopend, met een Japanse en Koreaanse kaart, met focus op barbecue, sushi en cocktails.

 

Hu: "Bij Nomi kun je onbeperkt Koreaans barbecueën in een warme sfeer." Op het menu staat onder andere sushi, rijst en noedels, maar gasten kunnen ook Koreaans barbecueën. Hierbij bereiden gasten à la minute én aan tafel hun eten op een ingebouwde barbecue.

'Niet elke locatie is geschikt voor een barbecue-concept'

Nomi is volgens eigenaar Michael Hu een groeiconcept. Hij zoekt dan ook nieuwe locaties om vestigingen te openen. "Nomi in Amsterdam loopt supergoed. Het restaurant zit elke dag vol en daarom willen we uitbreiden. We zijn op zoek naar nieuwe locaties", vertelt Hu.

Hij denkt aan een locatie in Amsterdam, Eindhoven, Utrecht, Breda, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam, 's-Hertogenbosch of Den Haag. Hij benadrukt dat hij kritisch is. "Niet elke locatie is geschikt voor een barbecue-concept. Het plafond moet hoog zijn, en we hebben eisen met betrekking tot de afzuiging, bijvoorbeeld."

Lees meer over de plannen in ons artikel 'Horecaondernemer Michael Hu wil groeien met restaurant Nomi (Amsterdam) en zoekt locaties.'

Bar-Lou-Lou-Chen-2
Impressie 360 graden bar door Woodfever
Artikel delen