Leonardo Hotels neemt Zien Group over en voegt 12 hotels toe aan portfolio

Leonardo Royal Hotel
Tags: hotel

Leonardo Hotels neemt Zien Group over en voegt 12 hotels toe aan portfolio

Leonardo Hotels heeft een koopovereenkomst gesloten voor de overname van Zien Group. Hierbij horen twaalf hotels in Nederland van dochterondernemingen KSL Capital Partners, LLC – een investeerder in reis- en vrijetijdsbedrijven – evenals partners, Garden Capital Group, waarvan de aandeelhouders het bedrijf hebben opgericht. De overname zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 worden afgerond.

Het portfolio van Leonardo Hotels

De verkoop markeert een investering voor KSL, samen met Garden Capital Group, en transformeert Leonardo Hotels tot een hotelketen waarbij het portfolio in de Benelux toeneemt tot 28 hotels. In totaal worden er vijf hotels in Amsterdam overgenomen evenals diverse hotels op diverse locaties in grote steden, zoals Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Maastricht.

Het huidige portfolio van hotels binnen de Zien Group is in 75 jaar tijd opgebouwd door de familie Dijkstra. KSL verwierf een meerderheidsbelang in het bedrijf in december 2021, tijdens de hoogtijdagen van de Covid-19 pandemie. Door gerichte renovaties en operationele initiatieven onder leiding van CEO Billy Skelli-Cohen zijn de prestaties van de groep gestaag verbeterd ten opzichte van het niveau vóór corona.

Voltooiing transactie

Door deze transactie worden er 1.522 hotelkamers toe aan het portfolio van Leonardo Hotels, wat het totale aantal kamers in Nederland en België op 4.161 brengt. De overname omvat de overdracht van bekende hotels in Amsterdam, zoals het iconische Eden Hotel, The Lancaster Hotel en The Manor. De transactie zal naar verwachting worden afgerond in de eerste helft van het derde kwartaal van 2024 en is afhankelijk van de voltooiing van de vereisten voor fusie toestemming en het adviesproces van de ondernemingsraad.

*De tekst gaat verder onder de foto.

Eden-Hotel-Amsterdam
Eden Hotel Amsterdam

Gepassioneerd beheer

Alexander Kluit, Managing Director van Leonardo Hotels Benelux, verwelkomde de deal: "De hotels van Zien Group sluiten naadloos aan op de visie van Leonardo Hotels om gasten te verwelkomen op unieke, vaak centraal gelegen locaties. We herkennen veel overeenkomsten in het gepassioneerde beheer van deze hotels en kijken ernaar uit om ons merk samen met onze nieuwe collega's te versterken."

Martin Edsinger, Partner bij KSL, merkte op: "We zijn enthousiast om de teugels van Zien Group over te dragen aan Fattal Group en Leonardo Hotels als strategische lange termijn eigenaar en erkennen al lang de kracht van de Nederlandse hospitality markt."

Artikel delen