L'Opera op Rembrandtplein in Amsterdam is nu Beers & Barrels

Beers & Barrels Amsterdam

L'Opera op Rembrandtplein in Amsterdam is nu Beers & Barrels

Na een grote verbouwing opent Beers & Barrels vandaag een nieuwe locatie aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Een robuuste, maar sfeervolle restaurant-barsetting waar naast ruim zeventig biersoorten ook een ruim aanbod aan (dry-age) vleesgerechten, goede cocktails en verrassende vega gerechten op de kaart staan.

Met de opening van Beers & Barrels Amsterdam geeft horecagroep Restaurant Company Europe (RCE), waar het concept onder valt, een nieuwe invulling aan het hoekpand op het Rembrandtplein. Een iconische plek waar meer dan veertig jaar het geliefde L’Opera gevestigd was. "Voormalig eigenaresse Florine Muije is met pensioen en heeft het stokje met een gerust hart aan ons overgedragen", vertelt Sandra van Halderen (CEO van RCE). 

'We wisten het direct: dit móet een Beers & Barrels worden'
"Toen deze locatie beschikbaar kwam wisten wij het direct: dit móet een Beers & Barrels worden. Ik ben ervan overtuigd dat ons mooie concept gaat aanslaan in Amsterdam. Onze andere locaties van Beers & Barrels op soortgelijke uitgaansplekken zijn al zeer succesvol, dus hier aan een van de drukste pleinen van Amsterdam hebben wij er het volste vertrouwen in. We zijn ontzettend trots dat we ons sterke concept ook op deze toplocatie kunnen gaan neerzetten."
Beers&Barrels-Amsterdam-8-min

Grote verbouwing

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de Beers & Barrels op het Rembrandtplein. Een nostalgische plek in een nieuw jasje waar zowel oud als jong publiek welkom is. Amsterdam is inmiddels de vijfde locatie van Beers & Barrels. Net als in de recent geopende locatie in Rotterdam is ook in Amsterdam een robuuste en meer volwassen sfeer neergezet. Maar ook de vertrouwde ‘Beers elementen’ uit Utrecht en Breda zullen de vaste fans gaan herkennen, zoals de robuuste houten tafels, de droogkasten met dry-aged meat en de barrelroom met ruige bierfusten en warme neon’s.

Beers&Barrels-Amsterdam-3-min Beers&Barrels-Amsterdam-6-min

Taptafels, cocktailbar en (overdekt) terras

"Een belangrijk onderdeel van ons Beers & Barrels-concept zijn de taptafels, waaraan zelf bier getapt kan worden", vertelt Sandra. "Deze zijn heel populair als personeelsuitjes en bij grotere groepen. We hebben er meerdere laten terugkomen, zowel op de boven- als benedenverdieping. Onze taptafels bieden een unieke beleving die al begint in onze barrelroom met het wegen van je eigen fust. In het weekend organiseert Beers & Barrels regelmatig DJ Nights met livemuziek en deze locatie belooft weer een mooie staplocatie te worden. En natuurlijk kijken we uit naar een lange zomer waar onze gasten op het brede terras en in onze serre heerlijk kunnen lunchen, borrelen en van de zon kunnen genieten."

'Bij ons kan een hele brede doelgroep terecht'

Eat, drink and thrive

Anders dan de naam misschien doet vermoeden, is het niet alleen bier dat de klok slaat bij Beers & Barrels. Net als in Rotterdam verrast Beers & Barrels je ook in Amsterdam met een stijlvolle cocktailbar area waar in relaxte setting heerlijke cocktails worden geschonken. Onder andere zogenoemde beertales (hoe kan het ook anders) op basis van bier. Naast de bieren en cocktails, staat er ook genoeg op de menukaart. Denk aan goedgevulde platters met borrelhapjes, burgers, roasted chicken en dry-age vleesgerechten zoals tomahawk en côte de boeuf. "Ook hebben we een lekkere keuze aan vis, vega en vegan gerechten. Er kan dus écht een brede doelgroep bij ons terecht."

Licht en geluid: dEP de Sfeerontwerpers

Beers&Barrels-Amsterdam-2-min
Beers&Barrels-Amsterdam-1-min Beers&Barrels-Amsterdam-7-min
Artikel delen