Mesa Mesa opent in De Pijp, Amsterdam: 'Spaans en laagdrempelig'

Interieur Mesa Mesa

Mesa Mesa opent in De Pijp, Amsterdam: 'Spaans en laagdrempelig'

In de Amsterdamse wijk De Pijp, aan het Marie Heinekenplein, opent Mesa Mesa haar deuren. Dit nieuwe horecaconcept is het resultaat van een samenwerking tussen Benjamin van Roekel (Fifteen Hospitality Group) en chef Victor Glez, die hun gedeelde interesse in de Spaanse keuken vertalen naar een laagdrempelige eetervaring in een informele setting.

Foto's: Denise Valk

 

Spaanse eettradities

Mesa Mesa presenteert een menukaart die is geïnspireerd op Spaanse eetgewoonten, met een mix van tapas, kleinere gerechten en hoofdgerechten, geserveerd in rondes. De kaart is compact en wisselend, met ruimte voor zowel traditionele recepten als moderne bereidingen. Chef Victor Glez en zijn team willen hiermee een breed palet aan smaken presenteren.

“Goede tijden zijn niet bedoeld om gehaast te worden”, zegt chef Glez. “We hebben een ruimte gecreëerd waar het draait om verbinding. Hier draait alles om samen eten, genieten en de Spaanse cultuur vieren – zonder regels of verwachtingen.”

*Tekst gaat verder onder de foto's van de gerechten (links) en Victor Glez en het keukenteam (rechts).

Mesa-Mesa-in-Amsterdam-ovv-Denise-Valk (5) Mesa-Mesa-in-Amsterdam-ovv-Denise-Valk (6)

Achtergrond en organisatie

Mesa Mesa is het resultaat van een hernieuwde samenwerking tussen Victor Glez en Benjamin van Roekel, die eerder samenwerkten in Malaga. Na ervaring in onder meer Sevilla, Madrid en Londen keert Glez nu terug voor dit project. Sage Sampson is verantwoordelijk voor het dagelijkse management, samen met executive chef Richard Way.

Drankenkaart met focus op Spanje

Op het gebied van dranken biedt Mesa Mesa een selectie van zes signature cocktails, ontwikkeld door de head bartender van de groep. Daarnaast beschikt het restaurant over een uitgebreide Spaanse wijnkaart, met meer dan honderd referenties.

Mesa-Mesa-in-Amsterdam-ovv-Denise-Valk (10)
Mesa-Mesa-in-Amsterdam-ovv-Denise-Valk (1) Mesa-Mesa-in-Amsterdam-ovv-Denise-Valk (3)
^Benjamin van Roekel en Sage Sampson.
Mesa-Mesa-in-Amsterdam-ovv-Denise-Valk (8)
Mesa-Mesa-in-Amsterdam-ovv-Denise-Valk (7) Mesa-Mesa-in-Amsterdam-ovv-Denise-Valk (2)

Over Fifteen Hospitality Group

Mesa Mesa valt onder de vlag van Fifteen Hospitality Group, mede opgericht door Benjamin van Roekel, Nars Hemelrijk en Youri Lieberton. Sinds 2015 ontwikkelt de groep horecaconcepten die zich onderscheiden door hun visuele identiteit en toegankelijke luxe. De prijsrange ligt tussen de €40 en €70 per gast.

“Onze visie is om horecaconcepten te ontwikkelen waar elke gast zich gezien voelt, waar beleving en kwaliteit samenkomen, en waar onze teams trots bouwen aan plekken die zowel vandaag als over 15 jaar blijven verrassen,” aldus Van Roekel.

Artikel delen