Nieuwe Italiaanse hotspot in Breda: Ciao Ciccio opent in september

Artimpressie van Ciao Ciccio in Breda

Nieuwe Italiaanse hotspot in Breda: Ciao Ciccio opent in september

In het centrum van Breda, om de hoek van zijn populaire restaurant Ciao Belli, opent in september de nieuwe culinaire hotspot van horecaondernemer Patrick van Asch: Ciao Ciccio. Een hoogwaardig, maar laagdrempelig Italiaans pasta-concept in een knus restaurant waar gasten kunnen aanschuiven voor een bord verse pasta. Het interieur is verzorgd door Horeca Sfeermakers.

Tekst: Roy Timmerman
Renders: Horeca Sfeermakers

De opening van Ciao Ciccio staat gepland voor september, vertelt Patrick van Asch, eigenaar van diverse horecazaken in en om Breda, waaronder Ciao Belli, Café Bruxelles en De Fazant (Ulvenhout). “We doen veel in eigen beheer, dus dat maakt het plannen flexibel, maar soms ook lastig. Maar het doel is om na de bouwvak klaar te zijn, zodat we na de zomervakantie open kunnen.”

Nieuw concept in Breda

Waar zijn Italiaanse restaurant Ciao Belli op de Grote Markt bekendstaat om zijn uitgebreide, Italiaanse diners waar gasten urenlang tafelen, kiest Van Asch met Ciao Ciccio voor een snellere formule. “Dit wordt echt een pasta-concept. Een kortere omlooptijd, betaalbare gerechten, maar wel in een hoogwaardige setting.”

Een kopie van Ciao Belli zou ook niet logisch zijn, zegt hij. Dan zou hij zichzelf in zijn vingers snijden. “Ciao Ciccio is in dat opzicht echt een aanvulling, een concept dat er nog niet is in Breda. De gerechten zijn Italiaans, de sfeer informeel en dynamisch.” De zaak is relatief klein, met in totaal 46 plaatsen – met op het terras nog eens zo’n veertig plekken. “Het is geen plek om urenlang te zitten, maar om even écht lekker te genieten van een bord verse pasta.”

Geel en blauwe kleuren

Het interieur is verzorgd door Horeca Sfeermakers. De kleuren zijn gebaseerd op het gevoel van de Amalfi-kust; geel en blauw voeren de boventoon. En, zegt Van Asch, net als bij Ciao Belli zal ook hier de wc een bijzondere ervaring zijn. Eyecatcher is de lange tafel in het midden voor 22 personen: een aanschuifconcept dat uitnodigt tot eten en andere gasten ontmoeten.

Efficiency

Ciao Ciccio is gevestigd in de Veemarktstraat, direct om de hoek bij Ciao Belli. De achtergevel grenst zelfs aan de keuken van zijn ‘grote broer’. Zo kan er achter de schermen efficiënt worden samengewerkt. “En mocht het bij Ciao Belli overvol zitten – zoals bijna elk weekend het geval is – dan kunnen we gasten altijd nog naar Ciao Ciccio doorverwijzen.”

Waar je ziet dat veel horecazaken het lastig hebben, blijft Van Asch nieuwe restaurants openen. “Je moet tegenwoordig écht goed nadenken over je concept”, zegt hij. “Voor wie doe je het en wat bied je ze? Mensen zijn nog steeds bereid geld uit te geven, als je het maar goed doet.”

Artikel delen