Nieuwe restaurants Almere: van strandbar tot Aziatisch streetfood

Restaurants Almere

Nieuwe restaurants Almere: van strandbar tot Aziatisch streetfood

Almere groeit in rap tempo en de horeca groeit hierin mee. In onderstaand artikel vind je vijf restaurants die onlangs hun deuren openden in Almere. 

 

1. Restaurant Dunes

Aan het water van het IJmeer en het Almeerderstrand opende in februari restaurant Dunes. Volgens eigenaren Durc Berger en Casper Oudshoorn moet Dunes een strandrestaurant en bar zijn waar de gasten een vakantiegevoel ervaren. Om dit gevoel te creëren heeft het restaurant een kleurrijk interieur met sferen uit Ibiza, Lissabon en het Middellandse Zeegebied. De gerechten worden bereid op de Green egg en in de steenoven. Tijdens de lunch serveren ze vers belegde broodjes, zoals gepocheerde eieren met zalm of gerookte biefstuk. En in de avonduren kunnen gasten kiezen voor gerechten van de barbecue, zoals Black Angus beef en côte de boeuf.

 

2. Gaja Korean BBQ

Sinds eind 2023 is op de Grote Markt het all you can eat-restaurant Gaja Korean BBQ gevestigd. Het is na een vestiging in Amsterdam de tweede zaak van de keten. Gaja Korean BBQ biedt verschillende vlees-, vis- en groentegerechten die ook zelf te bereiden zijn door middel van een ingebouwde barbecue aan tafel. De tafels zijn gemaakt van hout met daaromheen zwarte leren banken. Aan de muren hangen verschillende Koreaanse posters en gekleurde neonteksten. Het menu bestaat uit 35% vegetarische gerechten en 90% van de gerechten is halal. Ook kan je bij Gaja genieten van soju, de populaire Koreaanse drank.

 

3. Eetcafé 't Haventje

In Almere Haven is in april Eetcafé 't Haventje geopend, opgericht door het ondernemersstel Sabine Mollers en Alexander Marbus. Het interieur straalt een warme sfeer uit met houten tafels en velours stoelen. Op de lunchkaart staan verschillende broodjes, zoals carpaccio, gezond en ossenworst. Voor het diner kun je er terecht voor gerechten zoals kipsaté, biefstuk van de haas of een shoarma plate. Verder worden er geregeld speciale avonden georganiseerd, zoals een karaokeavond en liveoptredens.

4. Pohn Qsine

Bij restaurant Pohn Qsine worden streetfood-gerechten geserveerd die geïnspireerd zijn op de traditionele keuken van Thailand, Laos en Vietnam. In de keuken worden de verse gerechten bereid met ingrediënten die rechtstreeks uit Azië worden geïmporteerd. De koks zijn van origine Thai, Vietnamees of komen uit Laos, waardoor de gerechten zo authentiek mogelijk worden bereid. Pohn Qsine beschikt over een gezellige bar met zitplaatsen en een zonnig terras. De eigenaresse van Pohn Qsine is Hien Pongsawat. 

 

5. Ummah wereldkeuken

Wereldrestaurant Ummah is een initiatief van Jorwen Ruan en is sinds september 2023 gevestigd op Noordeinde. Volgens de eigenaar is Ummah het eerste Islamitische restaurant van Nederland en wil hij de moslimgemeenschap steunen. Bij Ummah hanteren ze een all you can eat-concept waar halalbereiding en religie voorop staan. Zo wordt in het restaurant geen alcohol geschonken en is er een speciale Salaat (gebed) kamer aanwezig waar gasten hun gebeden kunnen verrichten. Op de menukaart staan verschillende soorten gerechten, zoals sushi, vlees- en visgerechten en dessert zoals baklava.

Artikel delen