Restobars zijn in trek: deze 10 zijn de moeite waard!

Restobars
Tags: design

Restobars zijn in trek: deze 10 zijn de moeite waard!

Er openen steeds meer restobars in Nederland: plekken waar je in 'bar vibe' op hoog niveau eet. Entree Magazine presenteert 10 restobars die de moeite zijn: 5 werden vorig jaar tijdens de Entree Awards genomineerd voor Best New Restobar en 5 dit jaar. Van De Etalage in Geleen tot Rosie in Utrecht en Café Beurre in Amsterdam.

Tekst: redactie Entree Magazine

Wat is de succesformule van al die populaire restobars? 'Dit is het nieuwe uitgaan'. Lees het hier!

1. Rosie in Utrecht

Al vanaf dag één gooit Rosie kneiterhoge ogen in de foodscene. Goed eten, fijne muziek en een plek voor de buurt. De restobar van Jac Rijks en Yora Galjaard heeft écht de vibe van een café, maar wel met de producten en kennis van een chic restaurant. Rosie: absoluut de culinaire ontdekking van de Domstad!

Rosie_Entree Awards 2023_Best New Restobar

2. Pelusa in Amsterdam

Met Pelusa heeft Amsterdam-Noord een restobar op hoog niveau erbij. Al heeft Steven Andeweg het liever over een ‘gastropub'. Neem plaats aan de eikenhouten bar en begin met gevulde eitjes met palingcrème en ga dan door naar de gerechten van de parilla-grill. Dorst? Verdiep je zéker in de drankenkaart: de natuurwijnen, ciderbieren en wilde bieren zijn met zorg gekozen.

Pelusa_Entree Awards 2023_Best New Restobar_2

3. Troef in Amsterdam

Hier zit het elke avond ramvol. Raymond, Niels, Willem en Roderick drukken met Troef een culinaire stempel op Amsterdam-Oost. Wát een enthousiasme, om superblij van te worden. Zitten is het leukst aan de open keuken: hier is de actie! En de gerechten? Die hebben een klassieke Franse basis. De oesters met beurre blanc en gebakken langoustine... Ja, van dit viertal gaan we nog héél veel horen. 

Lees hier meer over Troef

Troef_Entree Awards 2023_Best New Restobar_1

4. River Bar in Rotterdam

Zin in een superlekkere avond in Rotterdam? Check de River Bar! Alleen al voor het unieke gebouwtje zou je naar deze Rotterdamse restobar moeten. Maar de River Bar heeft zó veel meer. Wát een energie geven Merijn Sips en Christiaan Bergers. Tel daar de heerlijke gerechten bij op, zoals Noordzeekrab met tomatenschuim. En dan...tja, dan wil je eigenlijk niks anders meer!

Lees hier meer over River Bar

River Bar_Entree Awards 2023_Best New Restobar_1

5. De Etalage in Geleen

Al meerdere top-chefs trokken afgelopen maanden naar Geleen. Wat gebeurt er in De Etalage? Met het nieuwe restaurant zet Matthijs Jansen de Limburgse stad even goed op de culinaire kaart. Niet zo gek, met Rick Cobben als culinaire baas. De look & feel is als die van een moderne Parijse bistro, maar wel met top-gerechten op de kaart.

Lee hier meer over De Etalage

Etalage mvv Wendy de Bruijne (18)

 6. Bar du Champagne in Amsterdam

Op het Rokin in hartje Amsterdam vind je Bar du Champagne. Deze restobar heeft het allemaal: een winkel, champagnebar, proefruimte én een cave. Op de kaart vind je meer dan 120 verschillende soorten champagnes, waarbij heerlijke kleine gerechten worden geserveerd. J’adore!

Bar_Du_Champagne_Amsterdam

7. Café Beurre in Amsterdam

Café Beurre in Amsterdam staat helemaal in het teken van – je raadt het al – boter. De menukaart is volledig vegetarisch en bevat comfort-food-gerechten met als basis boter, olijfolie en knoflook. De inrichting wordt gesierd door vintage glaswerk en linnen lakens. Zodra je hier binnenloopt waan je jezelf in een Parijse bistro.

Beurre_Amsterdam

8. Café Concours in Utrecht

Restaurant Concours in Utrecht breidde uit met de gezellige restobar Café Concours. Hier staan de wijnen centraal en sommelier Nils Regien vertelt je daar maar al te graag meer over. Om te zorgen dat de wijnen perfect tot hun recht komen, serveert Chef Alex Zeelenberg de juiste gerechten bij de juiste wijnen.

Entree_Header foto (926 x 519 px)-2-3

9. Hooked in Tilburg

We’re hooked on Hooked in Tilburg! In deze restobar voelt het alsof je over een promenade in Spanje loopt. De rotan schuimpanelen en de art-deco-uitstraling maken het helemaal af. De mediterrane gerechten zijn geïnspireerd op de Spaanse, Italiaanse en Griekse keuken.

Hooked_restobar

10. La Petite Soeur in Rotterdam

Het enige kleine zusje dat niet vervelend is: La Petite Soeur in Rotterdam. Deze restobar is een Rotterdamse wereldplek met een intieme en Franse sfeer. Hier chill je zoals in Parijs, maar dan op de Kaap in hartje Rotterdam. Op de kaart staan kleine Franse gerechten om te delen. Bon appétit!

La Petite Soeur_Fotograaf Anne Kaere

 

Artikel delen