Nieuwe restaurants Delft: deze 4 zaken zijn een bezoek waard

5 nieuwe restaurants in Delft

Nieuwe restaurants Delft: deze 4 zaken zijn een bezoek waard

De afgelopen maanden openden verschillende nieuwe restaurants in Delft. Van de gezellige Winebar Libertino met mediterrane keuken tot Cozy met een volledig biologische brunch. Hieronder zetten we alle nieuwe horecazaken in Delft op een rij. 

Tekst: Lisa van Dorrestein

1. Winebar Libertino

Bij winebar Libertino maak je als gast kennis met de mediterrane keuken. Nicolette Blok is eigenaresse van de zaak en is vanuit haar passie en verblijf op Ibiza op het idee gekomen om een mediterraans georiënteerde wijnbar op te zetten. Libertino is sinds afgelopen zomer geopend en is te vinden aan de Brabantse Turfmarkt in Delft. De zaak is een wijnbar met een grote wereldwijde selectie van meer dan honderd verschillende wijnen. De wijnen zijn bij de bar het uitgangspunt maar daarbij kunnen er ook tapashapjes worden besteld. Met keuze uit onder andere oesters, calamari (inktvis), flammkuchen of kroketjes met garnalen of chorizo.

2. Cozy

Voor een Braziliaanse kop koffie of biologische brunch of lunch moet je zijn bij Alani. Eigenaren Bruna Avena en Emilio Bouzan verhuisden vier jaar geleden samen met hun dochter en twee katten vanuit Brazilië naar Nederland. In eerste instantie voor hun studie maar ze besloten om in Nederland te blijven en openden afgelopen jaar hun zaak aan de Oude Delft in Delft. Voordat Cozy haar deuren opende, werkte Emilio in restaurant Aan de Zweth* in Schipluiden: “Ik had het daar erg naar mijn zin en leerde ontzettend veel, toch bleef ik maar denken aan het openen van een eigen restaurant.”

Op het menu staan verschillende (Braziliaanse) lunch- en brunch gerechten zoals salades, broodjes met scrambled eggs en pancakes. Met het openen van Cozy willen Bruna en Emilio een plek creëren waar gasten zich thuis voelen. En hoewel Cozy geen Braziliaans restaurant is wil het stel er wel een Braziliaanse stempel op drukken. “We willen laten zien waar we vandaan komen.”

3. Johannes Café

Wie zin heeft in een bagel, pancakes of koekjes kan zeker eens binnenlopen bij Johannes Café. De zaak is gevestigd aan de Voldersgracht midden in het centrum van Delft en is vernoemd naar de Nederlandse kunstschilder Johannes Vermeer. Eigenaren Huey Verbeek en Kelly Scheffers – ook eigenaar van Piece of Cake in Den Hoorn - openden hun zaak eind februari in het voormalig geboortehuis van Vermeer. Bijna alles op het menu is zelfgemaakt. “Het is de bedoeling dat alles wat je bij Piece of Cake kan vinden je hier ook kan kopen”, vertelt Kelly. Wie een nachtje in Delft wil blijven overnachten kan bij het aangelegen hotel Johannes een kamer boeken.

4. Alani

Alani is een shared dining-cocktailbar aan de Oude Delft. Eigenaar is Fabian de Groot, een geboren en getogen Delftenaar. Met ruim twaalf jaar horecaervaring vond hij het tijd om voor zichzelf te beginnen en zo was Alani geboren. Bij Alani draait het om samen zijn en genieten. De cocktailbar is een frisse, tropische bar waar je kan genieten van onder andere tiki cocktails en verschillende ‘Asian infused’ gerechtjes om te delen. Met keuze uit verschillende bites zoals chicken wings of Aloha fries met sriracha mayo. Ook kun je aanschuiven voor een diner met keuze uit onder andere beef tataki, quinoa salade of gyoza’s met eend of vegetarisch. Liever iets zoets? Kies dan voor één van de desserts waaronder coconut cake of affogato (martini): vanille-ijs met espresso en optioneel met martini.

Artikel delen