Nieuwe restaurants Enschede: deze 6 zaken moet je zien

Nieuwe restaurants in Enschede

Nieuwe restaurants Enschede: deze 6 zaken moet je zien

Enschede is weer een aantal nieuwe restaurants rijker: van een Korean BBQ tot Griekse klassiekers en andere vernieuwende concepten. Entree zet er zes voor je op een rij, lees mee!

1. Shabeng - september en december 2025

Nu nog niet open, maar zeker iets om naar uit te kijken is het nieuwe horecaconcept Shabeng. Het krijgt twee zaken onder één dak. Op de begane grond openen Anthony Tunc, Mitchell ter Beek en Daniel Aktan de Steak Club, dat naar verwachting in september 2025 opent. Een etage hoger openen ze later in december De Sushi en Cocktailclub, waar onder andere een dj-booth en cocktailbar komen te staan.

2. Bulgogi house - mei 2025

In mei dit jaar opende Melvin Mei zijn Koreaanse barbecuerestaurant: Bulgogi House. Twee uur lang grillen gasten onbeperkt aan tafel hun vlees en proeven ze authentieke Koreaanse bijgerechten. Veel drankjes zijn ook bij de prijs inbegrepen, op mocktails en cocktails en soju na. Het gegrilde vlees rollen gasten in sla waarna ze het aftoppen met huisgemaakte marinades. Mei is geen nieuweling in de Twentse horeca, want vorig jaar opende hij het restaurant boven Bulgogi House: Koneo.

3. Amelie - april 2025

Sinds april kun je terecht bij Amelie: een plek waar alles draait om beleving volgens eigenaar Raffi Mousa. Op de kaart staan "verrassende gerechten" met een Franse en internationale basis en bijpassende wijnarrangementen. Denk aan klassiekers zoals tournedos en steak tartaar, maar ook verschillende soorten sushi. Naast het eten valt ook het interieur op volgens Mousa. Zo is er bij binnenkomst een panterprinttrap, worden muren gesierd door velours behang en maken de spiegelplafonds het geheel af. 

Mousa is ook bekend van Habibi, The FoodClub en The Sushi Foodclub. De laatste twee zaken heeft hij inmiddels verkocht. Later opent er boven Amelie ook een boetiekhotel.

4. YAMAS - april

Zoals de naam doet vermoeden is Yamas een Grieks restaurant waar gastvrijheid centraal staat. Het menu bestaat uit typische, authentieke Griekse gerechten zoals gyros en tzatziki, máár worden met Franse flair opgediend. Het interieur versterkt de Griekse beleving, waarbij de kleuren blauw en wit de boventoon voeren.

De Griekse sfeer is niet nieuw in deze buurt van Enschede. Voor de opening van Yamas zat hier namelijk de Griekse tent Olympic, gerund door Daniël Aktan. Nu is hij samen met Anthony Tunc (bekend van The Foodclub) eigenaar van Yamas. De twee openen samen met Mitchell ter Beek later dit jaar Shabeng (zie nummer 1).

 

5. Big Rabbit - februari 2025

Voor een snelle, Aziatische hap schuiven gasten sinds februari aan bij Big Rabbit. De gerechten, zoals sushi en ramen staan binnen tien minuten op tafel en zijn ook af te halen als lunch of diner. Daarbij biedt Big Rabbit ook cocktails aan, die gasten ook drinken tijdens themavonden, zoals Hawaiian Theme Night.

Het interieur is gehuld in de kleur roze: van de banken tot de tegels aan de muur. Dit gecombineerd met groene details en planten, maakt dat de zaak vlot oogt. Precies zoals eigenaar Binbin Zhou en zijn twee compagnons bedoeld hebben.

6. Panache - oktober 2025

Sinds oktober vorig jaar is Enschede een all-roundhotspot rijker: Panache. Het concept draait om samen genieten: van lunch, diner en borrelen tot clubavonden en uitjes of evenementen.

Tijdens het diner proeven gasten van het uitgebreide menu met shared dining concept. Van sushi en flammkuchen tot coquilles en steak tartaar. En ook is er een ruim aanbod van cocktails. Denk aan een Dark Moscow Mule of een Salted Caramel Espresso Martini. Voor echte cocktailliefhebbers zijn er ook cocktailbomen te bestellen.

Later op de avond transformeert Panache in een club. Daarnaast organiseert eigenaar René Fordman ook brunch- en dinnershows of evenementen zoals de Chippendales.

Artikel delen