Paviljoen Sjoerd op Ameland verkozen tot Paviljoen van het Jaar

Paviljoen van het Jaar Sjoerd Ameland
Tags: events

Paviljoen Sjoerd op Ameland verkozen tot Paviljoen van het Jaar

Vandaag werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. Paviljoen Sjoerd uit Ameland werd uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2022. Het strand van Goeree-Overflakkee werd uitgeroepen tot Het Schoonste Strand van Nederland.

Paviljoen Sjoerd verkozen tot Paviljoen van het Jaar

De jury reikte de prijs aan de ondernemers achter paviljoen Sjoerd uit bij Beachclub Lekker. Dit paviljoen uit Vrouwenpolder werd de vorige editie uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van Nederland. Zowel het publiek als de mystery guests waren bijzonder enthousiast over de gastvrijheid en de kwaliteit van paviljoen Sjoerd. “Niet voor niets draait dit paviljoen al jaren mee bij de kanshebbers voor het Beste Paviljoen dankzij goede beoordelingen en enthousiaste gasten die massaal stemmen op dit bedrijf. De ondernemer achter Sjoerd zet zich daarnaast in voor zijn collega’s in de belangenvereniging en maakt zich echt hard voor een schoon strand rond de zaak en een topproduct in zijn zaak. Duurzaamheid, ondernemerschap en kwaliteit zijn hier allemaal van een uitzonderlijk hoog niveau.”

Duurzaamheid, ondernemerschap en kwaliteit zijn hier allemaal van een uitzonderlijk hoog niveau.

Goeree-Overflakkee Schoonste Strand van Nederland

De verkiezing voor het Schoonste Strand is een belangrijk onderdeel van de strandverkiezingen. Goeree-Overflakkee werd dit jaar door diverse inspecteurs bezocht en na zorgvuldige metingen uitgeroepen tot het Schoonste Strand van Nederland.

De jury had daarnaast lovende woorden voor de gemeentes rond de Waddenzee, waar de afgelopen jaren enorme uitdagingen lagen die fantastisch zijn opgepakt. “Alle kustgemeenten hier staan in de top tien van de Schoonste Stranden. Dat is echt een fenomenale prestatie, al helemaal in het licht van de problemen met de bijna driehonderd containers die MSC ZOE hier in 2019 voor de kust van Ameland verloor. Een prestatie van formaat die we, naast het mooie resultaat op Goeree-Overflakkee, graag benadrukken.”

Duurzaamste paviljoen, beste zoetwaterpaviljoen, beste nieuwkomer

Behalve de prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand, maakte de jury de winnaars van de andere hoofdprijzen bekend. Het Duurzaamste paviljoen van het jaar is Beach Inn uit IJmuiden. Bremerbaai uit Biddinghuizen werd uitgeroepen tot het Beste Zoetwaterpaviljoen.

Beste nieuwkomer

Hoofdredacteur van Entree Magazine Iris Kranenburg zat namens Entree in de jury voor de categorie Beste Nieuwkomer. De winst in deze categorie ging naar Beachclub C uit Noordwijk. Iris Kranenburg in haar juryoordeel: "We kijken altijd naar beachclubs op Ibiza, maar laat die ondernemers maar eens naar Noordwijk aan Zee komen! Daar staat het beste nieuwe strandpaviljoen van 2022! Dit is Ibiza aan de Noordzee." Bijzondere aan Beachclub C is dat het niet op het strand van Noordwijk aan Zee ligt. "Heel bijzonder! Wie hier aan komt lopen maakt een prachtige entree. Het looppad naar de zaak toe is goed uitgevoerd en sfeervol. Nog sfeervoller zijn het terras en de zaak van binnen. Met goede muziek, een fijne kaart, veel natuurlijke kleuren en een moderne stijl is dit absoluut een plek om heen te gaan op een zomerse dag én als het regent zit je binnen heerlijk", aldus Iris Kranenburg.

Beste Paviljoens en Schoonste Strand per provincie

Behalve het beste strandpaviljoen en het Schoonste Strand van Nederland werden de prijzen ook per provincie uitgereikt. In Noord-Holland won het legendarische strandpaviljoen Woodstock ‘69 de prijs voor het Beste Paviljoen. Den Helder mag zich het Schoonste Strand van Noord-Holland noemen. In Zeeland werd Dok 14 uit Cadzand uitgroepen tot het Beste Paviljoen van de provincie. De gemeente Sluis had het Schoonste Strand. Schiermonnikoog werd uitgeroepen tot het Schoonste Strand van De Wadden. Uiteraard werd paviljoen Sjoerd hier uitgeroepen tot het Beste Paviljoen. In Zuid-Holland werd Surf en Beach uit Katwijk uitgeroepen tot Beste Paviljoen van 2022 en won Goeree-Overflakkee uiteraard de prijs voor het Schoonste Strand van de provincie.

Artikel delen