Ondernemers achter Troef openen in juli restaurant Toet in Amsterdam

Toet in Amsterdam

Ondernemers achter Troef openen in juli restaurant Toet in Amsterdam

De horecaondernemers achter Troef, openen begin juli restaurant Toet in Amsterdam. De tweede zaak van Niels Leijssenaar, Roderick Kunst, Willem Alberts en Raymond Plat krijgt dezelfde vibe als Troef. “De zaak moet bruisen.”

Renders: King Kongs

Restaurant Toet opent begin juli aan het Europaplein in Amsterdam-Zuid, tegenover de RAI. Ze hadden al verschillende locaties bekeken, zegt mede-eigenaar Niels Leijssenaar. Maar dit pand kwam plotseling op hun pad en daarna was het snel beklonken. De tweede zaak van de ondernemers achter Troef in Amsterdam krijgt volgens hem een soortgelijke vibe als de populaire zaak in de Weesperzijde buurt.

Mediterraanse invloeden

Het worden gerechten met Italiaans, mediterraanse invloeden, zegt hij. Maar pin ze er niet op vast. “We serveren gerechten in onze eigen stijl, dat is niet echt te vangen onder één noemer. Bij Troef hadden we ook niet direct een idee wat we gingen doen. De basis is Frans, maar de kreeft met schuim van bisque en sauce antiboise, is juist weer wat meer mediterraans.”

*De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Toet in Amsterdam - 2
Render van Toet in Amsterdam

 

Bij Toet zal de basis meer Italiaans, mediterraans zijn, volgens Leijssenaar. “We gaan dezelfde kwaliteit eten serveren als men bij Troef gewend is, ook dezelfde kwaliteit in de wijnkaart, maar alles wel in een ander jasje gestoken. Het design komt van King Kongs. Als je het vergelijkt met Troef is het ongeveer even groot, niet per se moderner, maar wel internationaler, zonder dat het kil wordt. Het moet hetzelfde gezelligheidsgevoel hebben, de zaak moet bruisen.”

Logisch gevolg

Een tweede zaak is een logisch gevolg voor de ondernemers, zegt hij. “Het gaat goed bij Troef, we werken fijn samen en hebben veel energie om een nieuwe zaak te starten. Daar komt bij dat we ook genoeg en goed personeel hebben om vol vertrouwen samen deze volgende stap te zetten. We hebben er veel zin in, het is iets wat dicht bij ons zelf ligt, waar we zelf veel zullen zijn, een mooi nieuw avontuur.” 

*De tekst gaat onder de afbeeldingen verder in het grijze kader.

Toet in Amsterdam - 4 Toet in Amsterdam - 3

Toet

De naam Toet is geen verwijzing naar het vorige restaurant op deze locatie, Toetanchamon, zegt Niels Leijssenaar. “Het was in eerste instantie de werknaam, net zoals bij Troef dat ook het geval was. Er kwamen vervolgens allemaal ingewikkelde namen voorbij, maar Toet en Troef bekt gewoon lekker: het is een lettergreep, mensen snappen het.”  

Artikel delen