Entree Awards 2023: Troef in Amsterdam wint categorie Best New Restobar

Troef Entree Awards

Entree Awards 2023: Troef in Amsterdam wint categorie Best New Restobar

In de categorie Best New Restobar is Troef in Amsterdam uitgeroepen tot winnaar. Raymond Plat, Niels Leijssenaar, Willem Alberts en Roderick Kunst zijn de drijvende krachten achter de restobar. De jury was onder de indruk van de ongeëvenaarde sfeer van het restaurant, alles klopt. "De energie is hoog, mensen zijn blij en de tent zit ramvol. En dan die gerechten: smaakexplosies!" In dit artikel lees je het juryrapport.

Hoofdfoto: Pim Ras

De categorie Best New Restobar wordt mogelijk gemaakt door Lavazza.

Juryteam: Gijsbregt Brouwer en Maartje Nelissen

Over Troef in Amsterdam

Wat gebeurt er als een chef en horeca-manager een zaak beginnen met twee horecaondernemers? Dan krijg je een plek waar het elke avond bruist! Raymond Plat, Niels Leijssenaar, Willem Alberts en Roderick Kunst zijn de drijvende krachten achter Troef in Amsterdam. Zitten is het leukst aan de open keuken en bar, al zit je ook heerlijk aan een tafeltje. De gerechten hebben een klassieke Franse basis: oesters met beurre blanc, gebakken langoustine en kreeft met antiboisesaus. Hier vind je een ontspannen sfeer en top-gerechten, in een fijne setting met King Kongs als ontwerpbureau.

Lees het juryrapport onder de foto's

Troef_Entree Awards 2023_Best New Restobar_1
Troef_Entree Awards 2023_Best New Restobar_2 Restaurant Troef Amsterdam_gerecht 2

Juryrapport

Food & Beverage 

Wauw! Wat een goede kaart hebben jullie neergezet. De gerechten zijn origineel en culinair, zonder te veel poespas. De bijpassende borden maken het he-le-maal af en laten het eten tot leven komen. Elk gerecht is een smaakexplosie en biedt de gast liefde, troost en warmte. Extra tof is dat het eten voor je neus wordt bereid, waardoor je een leuk inkijkje krijgt in de keuken.

Interieur

Wat een gezellige binnenkomer is het bij Troef. Het interieur is heerlijk onpretentieus, bijna ouderwets gezellig. De bar met gordijntjes is een eyecatcher in de zaak en de wijnkamer maakt het restaurant compleet. Erg goed gevonden! In de hoeken zijn er genoeg leuke plekjes om te zitten en met name aan de bar is het goed toeven.

Sfeer & service 

De sfeer in Troef is ongeëvenaard. Als je op zoek bent naar een restaurant met reuring is dit de place to be. Alles klopt hier: de energie is hoog, mensen zijn blij en de tent zit ramvol … Dit is een plek die bruist én barst van de positieve energie. Wij vonden het jammer toen de avond voorbij was, want het liefst waren we nooit meer naar huis gegaan. Eenmaal buiten stonden we nog na te suizen van deze waanzinnige tent!

Ondernemerschap 

Dat vier ondernemers dit gezamenlijk hebben neergezet en deels zelf rocken in de zaak is knap. Heel knap. Jullie steken je nek uit en dat zien we overal in terug. 

Personeel

Het personeel dat hier rondloopt is cool! Leuke lui die graag mee willen doen, hard werken en op elkaar zijn ingespeeld. Elk personeelslid is betrokken bij de zaak en blijft na hun dienst graag nog even hangen. Dat zegt wel wat over de goede teamspirit die hier hangt. 

Over de categorie Best New Restobar 

Steeds vaker zien we horecazaken waar een echte ‘bar vibe’ hangt, maar waar de gerechten/gerechtjes de traditionele bar bites ver overstijgen. De bar staat centraal en koken gebeurt op hoog niveau, maar zonder al te veel poespas en vaste menu’s. De service is informeel, de setting vaak eenvoudig maar wel smaakvol. 

In het artikel 'Entree Awards Best New Restobar: dit zijn de 5 genomineerden 2023' lees je meer over deze categorie en de andere genomineerden.

Logobalk-Lavazza

 

Artikel delen