Pizza Project gaat tweede vestiging openen in Amsterdam-Zuid

Entree Header - Pizza Project wil tweede vestiging openen in Amsterdam-Zuid

Pizza Project gaat tweede vestiging openen in Amsterdam-Zuid

Ze begonnen met pizza's maken in hun achtertuin, openden vervolgens een Neapolitan Pizza Bar in Amsterdam Oud-West en gaan nu voor een tweede vestiging in Amsterdam-Zuid. Pizza Project is een megahit! "In onze locatie in Oud-West krijgen we zoveel goede reacties en terugkerende gasten en vaak kunnen we geen extra reserveringen meer aannemen."

Eigenaren Idske Dries en Bas Scheffer zijn al hun hele leven lang grote pizzafans. Ze hebben allebei veel horeca-ervaring en leerden elkaar kennen op de Hotelschool in Den Haag. In 2018 startten Dries en Scheffer hun eerste project: Pizza Project. Ze bakten ontelbaar veel pizza's en experimenteerden met allerlei recepten. De winnaar van deze experimenten bleek de Napolitaanse pizzastijl. 

"We zien een stabiele basis voor de toekomst"

Dries en Scheffer: "Wij openden één jaar geleden onze eerste Napolitaanse Pizza Bar in Amsterdam Oud-West. Inmiddels staat hier een fantastisch, jong en energiek team en draait het restaurant erg goed. Met een score van 4,8 (van de 5) op Google en meerdere mooie reviews zien wij dat er een stabiele basis is voor de toekomst. Twee van onze toppers die al sinds het begin van de locatie bij ons werken zijn Santos en Andrea. Zij gaan een managementfunctie bekleden voor deze locatie, zodat wij ons kunnen focussen op de opening van de nieuwe locatie in Amsterdam-Zuid."

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Entree_Pizza Project_4
Entree_Pizza Project_3 Entree_Pizza Project_2

Het plan

Dries en Scheffer vervolgen: "We krijgen de kans om een prachtige hoeklocatie in Amsterdam-Zuid over te nemen. De locatie ligt op de hoek van de Churchill-laan en de Maasstraat, twee drukke straten in een mooie wijk. Op dit moment zit er al een pizzeria in het pand. Hierdoor kunnen wij het (hopelijk) helemaal overnemen en hoeven wij niet veel te investeren in apparatuur. Op 1 november krijgen we de sleutel van het pand en we hopen na maximaal één maand open te gaan. We toveren de locatie om tot een ontmoetingsplek voor iedereen die van vrolijkheid, gezelligheid en - natuurlijk - van pizza houdt!"

Scheffer en Dries willen de typerende Pizza Project-kleurencombinaties en frisse servicestijl terug laten komen in het interieur. Naast hun eigen inleg hebben ze ook een crowdfunding opgezet om de overnamesom en de verbouwing te bekostigen. Crowdfunders kunnen dit aan Pizza Project lenen met rente of ervoor kiezen om alvast te helpen met een voorverkoop. 

"In onze locatie in Oud-West krijgen we zoveel goede reacties en terugkerende gasten en vaak kunnen we geen extra reserveringen meer aannemen. Daarom is er naar ons idee een behoefte aan Pizza Project in andere wijken van Amsterdam", aldus Scheffer en Dries.

Entree_Pizza Project_1
Artikel delen