Preview: in juli opent nieuwe horeca in Jachtslot Mookerheide, Molenhoek

Jachtslot Mookerheide

Preview: in juli opent nieuwe horeca in Jachtslot Mookerheide, Molenhoek

Roeland de Ridder en Sylvia de Ridder-Van der Valk openen medio juli hun restaurant in Jachtslot Mookerheide in Molenhoek. Het eerste deel van het Jachtslot wordt daarmee na restauratie weer geopend voor publiek.

Natuurmonumenten werkt momenteel nog volop aan de restauratie van het Jachtslot in oorspronkelijke jugendstil-stijl. De vleugel (oude kapel) is het eerste deel dat gereed is en zal nu worden ingericht als restaurant met terras op de begane grond en faciliteit voor zakelijke en feestelijke ontvangsten op de eerste verdieping.

Na de start van de horeca in de vleugel wordt begonnen met de inrichting van het hoofdgebouw. Naar verwachting kunnen bezoekers hier vanaf medio november terecht voor (huwelijks-) partijen en zakelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen. Roeland de Ridder: "Na jaren horeca-ervaring in de regio en vele boswandelingen op het landgoed, is het geweldig om ons werk en onze passie te combineren op deze unieke locatie.”

Samenwerking

Boswachter Communicatie en Beleven van Natuurmomenten, Jeanette Pegels: “Wij zijn blij met de samenwerking met Roeland, Sylvia en hun team. Het horeca-aanbod wordt met veel aandacht voor lokale en duurzame producten samengesteld. Dit past goed bij het karakter van het landgoed. Sinds vorig jaar hebben beiden al geproefd van de samenwerking met de Foodtrucks De Tuin op het landgoed. In de weekenden en tijdens activiteiten kunnen bezoekers hier genieten van een kop koffie, appeltaart, ijs en allerlei lekkernijen afgestemd op het seizoen."

Jachtslot Mookerheide-2 Jachtslot Mookerheide-1

Restauratie Jachtslot

Natuurmonumenten werkt hard door aan de restauratie van het Jachtslot. Medio november 2023 staat de totaaloplevering van het Jachtslot gepland. Het hoofdgebouw, kenmerkend door haar jugendstil-elementen, is nu deels al uit de steigers. Zo is de koepel van de toren volledig hersteld, het plafond, het schrijnwerk en de glas-in-loodramen zijn gerestaureerd en de oorspronkelijke dakbedekking is teruggebracht met Ludowici-dakpannen. En met hulp van donateurs zijn 35.000 verglaasde mozaïektegels opnieuw geproduceerd en teruggebracht op de gevel. In april wordt het tegelwerk afgerond.

Jachtslot Mookerheide-4 Jachtslot Mookerheide-3
Artikel delen